"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צה"ל הודיע על הפוגה באזור דרום הרצועה - הדרג המדיני הופתע

במסגרת המאמצים להגדלת היקף הסיוע הנכנס לרצועה, בצה"ל החליטו כי תופסק פעילות צבאית בכביש מכרם שלום לרחוב סאלח א-דין וצפונית לו - כל יום בין 8:00 ל-19:00 • המהלך לא אושר על ידי הדרג המדיני, צה"ל הוציא הודעת הבהרה • גורם ביטחוני ל"ישראל היום": "הצעד לא ישפיע על הלחימה - נועד להתמודד עם טענות בינלאומיות"

,עודכן
0השמעה
מפת הפוגה הומניטרית בדרום הרצועה. צילום: דובר צה"ל

דובר צה"ל הודיע הבוקר (ראשון) כי הצבא יקיים "הפוגה צבאית טקטית" בלחימה באזור רפיח שבדרום הרצועה, כל יום מהשעה 08:00 בבוקר עד השעה 19:00 בערב עד להודעה חדשה, כדי להגדיל את היקף הסיוע ההומניטרי שנכנס לרצועת עזה. ההודעה של מתאם פעולות הממשלה בשטחים וצה"ל תפסה את הדרג המדיני בהפתעה, שלא אישר את המהלך מראש. לאחר שנודע להם, הבהיר צה"ל את טיבו של המהלך.

תיעוד ממצלמות הגוף של לוחמי הנח"ל: כך מחבלי חמאס עוברים בין בתי מגורים ברפיח // דובר צה"ל

"במסגרת המאמצים המתמשכים של צה"ל להגדלת היקף הסיוע ההומניטרי הנכנס לרצועת עזה, ולאחר דיונים עם האו"ם ועם ארגונים בינלאומיים, הוחלט כי החל מאתמול ועד להודעה חדשה בין השעות שמונה בבוקר לשבע בערב תופסק פעילות צבאית טקטית ומקומית למטרות הומניטריות בכביש מכרם שלום לרחוב סלאח א-דין וצפון ממנו", הודיע דובר צה"ל בערבית סא"ל אביחי אדרעי.

في إطار الجهود المتواصلة التي يبذلها جيش الدفاع ووحدة تنسيق أعمال الحوكمة في المناطق لزيادة حجم المساعدات الإنسانية التي تدخل إلى قطاع غزة وبعد مناقشات جرت مع الأمم المتحدة والمنظمات الدولية تقرر انه اعتبارًا من يوم أمس وبشكل يومي بين الساعات الثامنة صباحًا (08:00) وحتى السابعة…pic.twitter.com/p84uU7J43P

— افيخاي ادرعي (@AvichayAdraee)June 16, 2024

"צה"ל ימשיך לתמוך במאמצים הומניטריים בשטח. צעד זה מתווסף לצעדים הומניטריים נוספים שננקטו מאז תחילת המלחמה".

בצה"ל מבהירים כי הלחימה ברפיח ממשיכה כרגיל והצעד לא משפיע על עיקרי הלחימה. ההפוגה טקטית נעשית על מנת להגדיל את כניסת הסיוע ההומניטרי לרצועה. נציין כי את ההודעה הוציא דובר צה"ל רק לתקשורת הבינלאומית.

משאיות שממתינות בצד האדום לאיסוף של הקהילה הבינלאומית,צילום: דובר צה"ל

בתקופה האחרונה ישנם טענות מצד הקהילה הבינלאומית בכל הקשור לאיסוף המשאיות מכרם שלום," אומר גורם ביטחוני ל"ישראל היום". "רק לפני כמה ימים התפרסמו תמונות של כאלף משאיות שתקועות במעבר והתעוררו טענות שישראל מונעת את מעבר הסיוע בצורה יעילה".

עוד אמר אותו גורם ביטחוני כי הצעד עליו החליטו בצה"ל נועד למעשה בשביל "לאפשר מעבר סיוע בצורה יעילה ולהניח לאו״ם לבצע איסוף של הסיוע בצירים הרלוונטיים בדרום הרצועה".

בהודעה נוספת, ביקשו בצה"ל להדגיש את משמעות ההודעה: "אין הפסקת לחימה בדרום הרצועה, והלחימה ברפיח נמשכת. כמו כן, אין שינוי בהכנסת הסחורות לרצועה. הציר המוביל את הסחורות יהיה פתוח במהלך שעות היום בתיאום עם ארגונים בינ״ל, לשינוע הסיוע ההומניטרי בלבד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר