דובר צה"ל מפרסם היום (שני) כי צוות הקרב של חטיבת הנח״ל, חטיבה 401 ויחידות נוספות בפיקוד אוגדה 162 ממשיכים בפשיטה הממוקדת לחיסול מחבלים והשמדת תשתיות טרור במרכז רצועת עזה.
במסגרת המבצע, צוות הקרב של חטיבת הנח״ל חיסל מחבלים באופן מדויק, סגר מעגלים יחד עם מכלול האש החטיבתי, השמיד מספר מבנים של ארגוני הטרור חמאס והג'יהאד האסלאמי הפלשתיני ואיתר תשתיות טרור, אמצעי לחימה, ציוד ומשגרי רקטות.
באחת מהפעולות, לוחמי סיירת נח״ל זיהו מחבל במבנה חשוד, ותוך דקות חיסלו אותו על ידי טיל מדויק.
במקביל, צוות הקרב ממשיך להילחם במסדרון נצרים, ציר המפריד בין צפון לדרום הרצועה, ומבצע משם פשיטות ממוקדות על מחבלים ויעדי טרור. ביממה האחרונה חיסלו הכוחות 15 מחבלים בגזרה.
בתוך כך, 10 משאיות סיוע נכנסו הלילה לצפון רצועת עזה. בימים האחרונים חלה מתיחות סביב נושא חזרת תושבים עזתיים לצפון הרצועה, ובעוד חמאס אישר להם לנוע צפונה, בצה"ל טענו כי יש איסור על כך וירה פצצות עשן במטרה להרחיק את התושבים.
דובר צה"ל בערבית פרסם הבוקר הודעה לפיה "אזור צפון רצועת עזה הינו אזור לחימה מסוכן, ועל כן אנו חוזרים על קריאותינו להישאר באזורים ההומניטריים והמקלטים באזור דרום רצועת עזה ולהימנע מלנסות לחזור לצפון הרצועה, על מנת לשמור על ביטחונכם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו