מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו הערב (שישי) מבנה צבאי של תנועת "אמל" השיעית בדרום לבנון, שבו שהו מספר מחבלים במרחב מרג'עיון. בנוסף, הותקפו תשתיות טרור של ארגון הטרור חיזבאללה, במרחבים כפר כילא וטיר חרפא ומבנים צבאיים במרחבים מיס אל ג'בל ובליידא שבדרום לבנון.
לפי הודעת דובר צה"ל: "במהלך המלחמה 'אמל' פעלה נגד מדינת ישראל ותכננה גם בימים אלו תקיפה נוספת. מוקדם יותר היום זיהו לוחמי חטיבת גולני מחבל מבצע תצפית באמצעות רחפן על מנת להכווין שיגורים למרחב צפון הארץ - והכווינו כלי טיס של חיל האוויר שתקף את המחבל".
"אמל" הייתה בעבר המיליציה של "תנועת המקופחים", תנועה שיעית חברתית בלבנון. לאורך כמעט כל מלחמת האזרחים בלבנון, הייתה "אמל" המיליציה השיעית החזקה ביותר, שייצגה בדרך כלל את האינטרסים של סוריה. בתחילת דרכה זכתה המיליציה לחימוש מאיראן ומסוריה. בשיא כוחה מנו כוחותיה של אמל כ-14,000 לוחמים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו