"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
צפו בתיעוד

יורד מאוטובוס, מסתובב בתחנה ודוקר: המסלול שעבר המחבל שביצע את הפיגוע בב"ש

תיעוד חדש שהתפרסם חושף את הדרך שעשה המחבל מביתו ברהט ועד לתחנה המרכזית בבאר שבע • בסרטון שמפרסמת המשטרה נראה המחבל עומד בסמוך לאוטובוס שממנו יורד חייל ואז דוקר אותו לפני שהוא מנוטרל • החקירה מנוהלת ביחידה המרכזית של מרחב הנגב יחד עם שירות הביטחון הכללי נמשכת

,עודכן
0השמעה

תיעוד: כך המחבל יצא מביתו לבדו ברהט וביצע את פיגוע הדקירה בתחנה המרכזית בבאר שבע // דוברות המשטרה

משטרת ישראל מפרסמת היום (ראשון) תיעוד ממצלמות האבטחה בו ניתן לראות את המחבל שביצע אתפיגוע הדקירה בתחנה המרכזית בבאר שבע.

נטרול המחבל בתחנה המרכזית בבאר שבע // איליה יגורוב

המחבל יצא מביתו ברהט ועלה על אוטובוס לכיוון באר שבע ללא מכשיר הסלולרי הפרטי שלו. בהמשך, הוא ירד מהאוטובוס בסמוך לתחנה המרכזית בעיר והחל ללכת ברגל, כשבמשך דקות אחדות הסתובב באזור וחיפש קורבן.

בתיעוד נראה המחבל עומד בסמוך לאוטובוס שממנו יורד חייל ואז החל לדקור את החייל שיחד עם חייל נוסף פתחו באש וניטרלו אותו.

הרגעים אחרי פיגוע הדקירה // צילום: אחמד גמבז

לאחר פיגוע הדקירה ותוך דקות ספורות הגיעו כוחות רבים של המחוז הדרומי במשטרת ישראל בפיקודו של מפקד המחוז, ניצב אמיר כהן.

כוחות המשטרה אספו ממצאים בזירה ובמקביל, בהנחיית מפקד המחוז, החלה פעילות בעיר רהט בביתו של המחבל, שהובילה למעצר חמישה מבני משפחתו לתחקור במסגרת החקירה שנפתחה. החקירה מנוהלת ביחידה המרכזית של מרחב הנגב יחד עם שירות הביטחון הכללי נמשכת.

תיעוד מזירת הפיגוע // דוברות המשטרה

הפיגוע אירע, כאמור, בתחנה המרכזית בבאר שבע, אחד המקומות ההומים ביותר במדינה ביום ראשון בבוקר. קצין צה"ל כבן 20 נדקר ברציפים מחוץ לתחנה ונפצע קל. חייל אחר נפגע קלות מנתזי ירי. נהג אוטובוס לקה בחרדה.

המחבל, נאג'י אבו פרייח מרהט, נורה למוות בזירה. בתיעוד מהמקום נראית הבהלה הגדולה בתחנה המרכזית, לאחר הדקירה והירי. חובשים ופרמדיקים של מד"א טיפלו בקצין ובחייל שנפצעו, והם פונו לבית החולים סורוקה בעיר.

זירת פיגוע הדקירה בבאר שבע // איליה יגורוב

המחבל מוכר למשטרה ובעל עבר פלילי. בעוד שבועיים הוא היה אמור להתחיל לרצות עונש של עבודות שירות בגין עבירות סמים ורכוש. קרובי משפחה של המחבל טוענים כי לא מדובר בפיגוע. לדבריהם, "זה התחיל מוויכוח ודחיפות והסתיים בדקירה אבל לא על רקע לאומני".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר