"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
צה"ל מגיב לטענות על "טבח" בחלוקת הסיוע: "חמושים פלשתינים ירו בהמון שבזז את המשאיות"
בצבא ביצעו תחקיר ראשוני במהלך הלילה, ולפיו לא בוצע ירי מהאוויר, מהיבשה או על ידי טנקים באזור שיירת הסיוע • החמושים ירו כאשר המקומיים החלו לבזוז
התקהלות אלימה עם קבלת הסיוע (ארכיון) . צילום: אי.פי

צה"ל מגיב לטענות על "טבח" בחלוקת הסיוע: "חמושים פלשתינים ירו בהמון שבזז את המשאיות"

בצבא ביצעו תחקיר ראשוני במהלך הלילה, ולפיו לא בוצע ירי מהאוויר, מהיבשה או על ידי טנקים באזור שיירת הסיוע • החמושים ירו כאשר המקומיים החלו לבזוז

לילך שובל
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

לאחר הטענות על טבח, בצבא משיבים ומציגים את מה שהתרחש בשטח הרצועה:על בסיס תחקיר ראשוני ומעמיק שצה"ל ביצע במהלך הלילה, נמצא כי לא בוצע ירי לעבר שיירת הסיוע בכיכר כווית. בדיקה של המערכות המבצעיות ושל כוחות צה"ל שללה ירי טנקים, ירי מהאוויר, או ירי של כוחות קרקעיים לעבר ההמון העזתי באזור שיירת הסיוע בכיכר כווית.

מנהרת טרור בשדה פלפלים%3A השמדת הפיר בשכונת "חמד" %2F%2F צילום%3A דובר צה"ל

הכל החל כאשר צה"ל איפשר ביום חמישי האחרון מעבר שיירה של 31 משאיות סיוע הומניטארי המכילות מזון ואספקה שיועדו לחלוקה לעזתים בצפון רצועת עזה.

כוחות צה"ל בעזה. הירי לא בוצע על ידם, צילום: רויטרס

כשעה לפני הגעת שיירת הסיוע למסדרון ההומניטרי, זוהו חמושים פלשתינים יורים בסביבת אזרחים עזתים שחיכו לשיירה. עם כניסת המשאיות, החמושים ירו בזמן שההמון החל לבזוז את המשאיות. כמו כן, זוהו אזרחים שנפגעו מדריסה על ידי המשאיות.

מצה"ל נמסר: "צה"ל מקיים מאמץ הומניטרי עצים ומזרים מזון וסיוע הומניטרי לתושבי הרצועה, מחבלי חמאס פוגעים בתושבי עזה אשר מנסים להשיג מזון - וארגוני הטרור מפיצים שקרים על מנת להאשים את מדינת ישראל. בכך נוצר אירוע תקשורתי שקרי לקראת יום שישי הראשון של חודש הרמדאן, זאת במטרה להלהיט את הרוחות בזירות אחרות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...