בצה"ל מאשרים: הוכנסו משאיות סיוע הומניטרי דרך צפון הרצועה; גורם מדיני בתגובה לדו"ח המודיעין האמריקני: "ישראל היא לא מדינת חסות של ארה״ב"

ראש ה-CIA: יש עדיין אפשרות לעסקה• דיווח: שני הרוגים בתקיפת צה"ל בבעלבכ • הותר לפרסום: החייל החטוף איתי חן אינו בחיים, גופתו מוחזקת בעזה • לראשונה: ספינת סיוע הומניטרי עשתה את דרכה מקפריסין לעזה • צבא ארה"ב ביצע הצנחת סיוע הומניטרי נוספת בעזה • נתניהו נגד ביידן: "אי אפשר להאשים אותנו בקורבנות - שהם תוצאת אסטרטגיית חמאס"

תיעוד: צה״ל תקף תשתיות של צבא סוריה // דובר צה"ל

היום ה-158 למלחמה: סוכנות הידיעות הלאומית הלבנונית דיווחה הערב (שלישי) כי צבא לבנון איתר כטב"ם ישראלי, נושא טיל, שהתרסק לטענתה בדרך לתקיפה באזור בקעת הלבנון - בעומק המדינה. אחרי שחיזבאללה הבטיח לנקום על תקיפות צה"ל בעומק לבנון, ירי נרחב לצפון.

כוונת על חמאס, צילום: .

פרויקט מיוחד: מאחורי הפלישה בשבעה באוקטובר עמדה שרשרת מפקדים ומנהיגים שנושאים באחריות לאירועי הטבח ההמוני. מי חוסל ומי נשאר בחיים? כוונת על חמאס

עדכונים שוטפים

03:20: הפלשתינים מדווחים על הפצצות גם באזור העיר עזה.

02:30: הפלשתינים מדווחים על הפצצות באזורים שונים בחאן יונס.

01:00: הפלשתינים מדווחים על עימותים קשים בין כוחות צה"ל שנכנסו לג'נין למחבלים.

00:30: הפלשתינים מדווחים כי משוריינים של צה"ל נכנסו לג'נין.

00:15: חמישה פלשתינים שהתכוונו להשליך בקבוקי תברעה לעבר ככביש 436 נורו, שניים מהם נהרגו.

מהמשטרה נמסר כי "במסגרת ההיערכות הבחינו הלוחמים ב-5 מחבלים שהבעירו בקבוקי תבערה והתכוונו להשליכם לעבר נהגים ולסכן את חייהם. הלוחמים פתחו לעברם בירי, 5 המחבלים נתפסו והועברו לקבלת טיפול רפואי". על פי דיווחים פלשתינים נקבע מותם של שניים מהמחבלים.

23:30: בהתאם להנחיית הדרג המדיני, שש משאיות סיוע נכנסו לצפון רצועת עזה דרך "מעבר 96" כחלק מפיילוט נסיוני במטרה למנוע השתלטות של חמאס על הסיוע. המשאיות עברו בידוק ביטחוני בידי גורמי ביטחון ישראליים במעבר כרם שלום ומכילות סיוע מארגון המזון העולמי "WFP". תוצאות הפיילוט צפויות לעבור לגורמים המדיניים. (לילך שובל)

22:34: ארה"ב מציגה התנייה ברורה: אם חמאס יסכים להפוגה זמנית, יוכלו לקדם הפסקת אש: היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ייק סאליבן, התייחס מחדד כי: "הפסקת אש בת שישה שבועות נמצאת על השולחן, בתמורה לשחרור נשים, מבוגרים וחטופים פצועים. אם חמאס ייענה להצעה, יוכלו לקדם על בסיסה הפסקת אש ממושכת".

ההצבעה על ההצעה להחלטה על הפסקת אש במועצת הביטחון של או"ם, צילום: רויטרס

22:05: ארדואן דורש להגביר את הלחץ על ישראל כדי שייכנס עוד סיוע לרצועה:  נשיא טורקיה קרא להגברת הלחץ הבינלאומי על ישראל כדי להבטיח את הגברת היקפי הסיוע ההומניטרי שייכנסו לרצועת עזה. "כל עוד התקיפה הברברית בעזה נמשכת, כמות הסיוע אינה מספיקה. הצורך הדחוף ביותר הוא להגדיל את מספר המשאיות שעוברות דרך מעבר רפיח", כך אמר.

נשיא טורקיה ארדואן. תומך חמאס נלהב, צילום: איי.פי.

21:45: חיזבאללה הודיע על שני הרוגים נוספים בשורותיו - מוחמד עלי ג'מאל יעקוב ממחוז בעלבכ וסאדק חוסין ג'עפר מהעיירה ג'רמאש שבאזור אל-בקאע בלבנון. מוקדם יותר, צה"ל פרסם כי מאז החלה המלחמה נהרגו יותר מ-300 מחבלים בארגון הטרור. (שחר קליימן)

חיזבאללה מפרסם כי חוסל מחבל נוסף בארגון, צילום: ללא

21:33: לאור העבודה המבוצעת בכדי לפתוח מסדרון הימי, בהתאם לדרישת נשיא ארה"ב, האו"ם מסר: "מברך את פתיחת המסדרון הימי להעברת סיוע הומניטרי מקפריסין לרצועת עזה, אבל אין תחליף לנתיבים היבשתיים הרבים שעוברים מישראל לרצועה". "המסדרון הימי מהווה חלק מהמענה ההומניטרי המתמשך לאספקת סיוע בצורה היעילה ביותר בכל המסלולים האפשריים", כך נאמר מטעם האו"ם. 

הסיור הימי נערך יחד עם מפקד זרוע הים ועם המתפ"ש, צילום: אלעד מלכה

21:22: צה"ל חשף לאחרונה פרוייקט חדש שכולל ניסיון מצד חיזבאללה להתבסס ברמת הגולן הסורית בעזרת צבא סוריה בתוך פיתות, "מוצבים". זו הסיבה לתקיפה האחרונה בסוריה, שבוצעה מהאוויר ומהיבשה, גם יחד. (עידן אבני)

21:04: תקיפה חריגה בסורייה: צה"ל תקף מוקדם יותר היום שתי תשתיות צבאיות בחזית שטח סוריה, בהן פעל ארגון הטרור חיזבאללה. התקיפה בוצעה לאחר איסוף מודיעיני אשר הוביל להפללה של תשתיות אלו. "צה"ל רואה במשטר הסורי אחראי לכל אשר קורה בשטחו ולא יאפשר ניסיונות אשר יובילו להתבססות ארגון הטרור חיזבאללה בחזיתו", כך נמסר מצה"ל. לידיעה המלאה. (לילך שובל)

20:28: צבא ארה"ב מסר בהודעה רשמית כי ביצע מוקדם יותר היום טיסה להטלת סיוע הומניטרית לצפון רצועת עזה, יחד עם חיל האוויר המלכותי של ירדן.

הטלת סיוע הומניטרי לרצועת עזה בידי צבא ארה"ב, צילום: איי.פי

20:26: ראש ה-CIA: "עדיין יש אפשרות לעסקה", גורם מדיני: אין חדש בנושא. לידיעה המלאה(אריאל כהנא)

 

20:19: בעקבות הלחץ האמריקני, גורם מדיני קובע: "לא ניתן יהיה להשמיד את יכולות חמאס בלי כיבוש רפיח". לידיעה המלאה(מתן כהנא)

עזתים מתפנים מחאן יונס לכיוון רפיח לפי דרישת צה"ל, צילום: אי.פי.אי

20:11: רשת "אל-ערביה" הסעודית מדווחת מפי מקור בחמאס כי ארגון הטרור קיבל הצעה בינלאומית להפסקת אש ברצועת עזה. לפי הדיווח, שאין לו אישור ממקור אחר, ההצעה כוללת שחרור חטופות, חטופים מבוגרים וילדים חטופים. "הסכמנו ליוזמה אמריקנית מתוקנת שכוללת חזרה הדרגתית של עקורים. משלחת מטעמנו תגיע לקהיר בימים הקרובים כדי לדון בפרטי העסקה והתחלץ היישום שלה", צוטט המקור. (שחר קליימן)

20:00: הרמטכ״ל לתצפיתניות בגבול עזה: "אנחנו מאוד סומכים עליכן. נתחקר, נלמד ונמשיך חזק קדימה".  במסגרת ביקור הרמטכ"ל בגדוד 414 שבגבול רצועת עזהקיים הרמטכ"ל שיח עם תצפיתניות, לוחמים ולוחמות איסוף קרבי יחד עם מפקד אוגדת עזה, תת-אלוף אבי רוזנפלד.

הרמטכ"ל ומפקד אוגדת עזה בשיח עם לוחמי איסוף קרבי ותצפיתניות באוגדת עזה, צילום: דובר צה"ל

עוד אמר הרמטכ"ל במסגרת השיחה: "אנחנו מסתכלים על מה שעושים פה בחמ"ל כזה ובעוד הרבה חמ"לים, בכל הגבולות שלנו מסביב למדינה כמשהו מאוד מאוד חשוב, מרכיב קריטי ביכולת שלנו לתת הגנה בגבולות, והמערך הזה של האיסוף, של התצפיתניות, שבאמת חווה בשבעה באוקטובר גם עשייה מאוד חשובה שתרמה להבנה של מה שקורה, אבל גם חוויה קשה. הרבה מאוד הערכה על העשייה בשבעה באוקטובר ובעיקר בעיקר על הרבה חוסן בחזרה לעבוד, לעבוד ברצינות, לעבוד במקצועיות. אנחנו מאוד מאוד סומכים על העבודה שאתם עושים. הייתה לנו נקודה קשה, נלמד ונלך מאוד מאוד חזק קדימה״. (לילך שובל)

הרמטכ"ל לתצפיתניות בגבול עזה: "אנחנו מאוד סומכים עליכם, נתחקר ונמשיך חזק קדימה" // דובר צה"ל

19:33: גורם מדיני בכיר בתגובה לדו״ח המודיעין האמריקני: "מי שבוחר את ראש ממשלת ישראל הם אזרחי ישראל ולא אף אחד אחר. ישראל היא לא מדינת חסות של ארה״ב אלא מדינה עצמאית ודמוקרטית שאזרחיה הם אלה שבוחרים את הממשלה. אנחנו מצפים מידידנו לפעול להפיל את שלטון הטרור של החמאס ולא את הממשלה הנבחרת בישראל". (שירית אביטן כהן)

19:23: בעקבות תקיפות צה"ל בלבנון: גורם מדיניים אומרים כי תקיפות העומק בלבנון לא מבטאות מדיניות חדשה מול חיזבאללה. עם זאת, הן נועדו להבהיר כי ישראל לא תשלים עם ירי לרמת הגולן וכי הרחבת המלחמה מצד חיזבאללה לאזור מרוחק יותר, תיענה בפעולה דומה ועוצמתית מצד ישראל, שיפתיעו את הארגון ויוציאו אותו מאיזון. (אריאל כהנא)

19:15: מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו לפני זמן קצר תשתית טרור של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב אל עדייסא ומבנה צבאי של הארגון במרחב עייתא א-שעב, בדרום לבנון. בעקבות הירי הארטלירי לגבול הצפון בשעות האחרונות, כוחות צה"ל הגיבו בירי  ותקפו מרחבים נוספים בשטח לבנון להסרת איום. (עידן אבני, לילך שובל)

תיעוד מתקיפות צה"ל בדרום לבנון // דובר צה"ל

19:08: שר החוץ הבריטי דיוויד קמרון הודיע שידרוש תשובות מישראל בעקבות דיווח ב-BBC שלפיו חיילי צה"ל השפילו והיכו צוות רפואי בבית החולים נאצר בח'אן יונס.

ראש ממשלת בריטניה, דיויד קמרון, צילום: אי.פי.אי

18:52: מנהל ה-CIA בארה"ב, ברנס, אומר שקיימת עדיין אפשרות לעסקה במסגרתה תוחל הפסקת אש בעזה, אולם בעיות רבות ומורכבות עדיין מטופלות.

18:18:  משפחתו של סמ"ר איתי חן, חלל צה"ל שגופתו שבויה על-ידי חמאס, מסרו הצהרה הערב. אביו, רובי, ולצידו אמו של סמל איתי ואחיו, אמר: "יש הזדמנות לעסקה שתקטין את הסבל של המשפחות. נשב שבעה כשהוא יחזור, נמשיך את המאבק עם המשפחות". במהלך דבריו האב אחז שעון חול, ללא חול כדי להבהיר שהזמן אזל. לידיעה המלאה. (ירון דורון)

בני משפחתו של איתי חן: "החול בשעון נגמר, עסקה - הדבר הבסיסי שמגיע לנו" // צילום: שמואל בוכריס

18:07: דיווח ראשוני: חשד לניסיון פיגוע דקירה בשומרון, אין נפגעים. על פי הידוע לפי שעה זו, המחבל ניסה לדקור אזרח ישראלי לפני זמן קצר בסמוך ליישוב גבעת רונן ונמלט מהמקום.
כוחות צה״ל פתחו במרדף אחריו ומבצעים סריקות במרחב. לידיעה המלאה. (חנן גרינווד)

17:41: מזכיר המדינה, אנתוני בלינקן, אמר כך במסגרת ברכתו למוסלמים לרגל הרמדאן: ״נמשיך לפעול להפסקת אש מיידית ומתמשכת למשך שישה שבועות לפחות כחלק מעסקה לשחרור בני הערובה. אנו גם נמשיך לחתור לפתרון שתי המדינות״.

אנתוני בלינקן, צילום: אי.פי.אי

17:36: לפי רשת "אל-מיאדין" הפרו-איראנית, ישראל תקפה בפגזים מטרה נקודתית באזור קוניטרה הצפוני שבדרום סוריה. לפי הדיווח נפצעו שני אנשים במקום. באופוזיציה הסורית דיווחו כי התקיפה כוונה נגד אתרים באזור תל אחמר בקוניטרה, שבו שוהים בדרך כלל יחידות השייכות לחיזבאללה. קודם לכן, כך דווח, הותקף אתר אחר בסביבה, ושני אנשים נפצעו. על פי המרכז הסורי לזכויות אדם, שמרכזו בבריטניה, באזור נשמעו פיצוצים ועלו תמרות עשן. (שחר קליימן)

תקיפה סמוך לקוניטרה, צילום: איי.אף.פי

17:33: לוחמי צה"ל, מג"ב, משטרה ושב"כ החרימו שש מחרטות לייצור נשק והחרימו אחת נוספת במבצע ממוקד לסיכול תשתיות טרור בכפר עוריף חטיבת שומרון. כלל החשודים הועברו לתחקור ולהמשך טיפול במערכת הביטחון. נוסף על כך, הכוחות החרימו מספר רב של רחפנים, אמל״ח וחומרי הסתה, אשר כללו דגלים של ארגוני טרור, ציוד צבאי, חלקי נשק ועוד. (חנן גרינווד)

שש מחרטות הושמדו ואחת נוספת הוחרמה במסגרת המבצע הממוקד בכפר עוריף, צילום: דובר צה"ל

17:20: שני שיגורים חצו משטח לבנון ונפלו באזור שתולה וזרעית. אין נפגעים. צה"ל תוקף בלבנון. (לילך שובל, עידן אבני)

16:51: אזעקות הופעלו בשתולה ובחורפיש. (עידן אבני)

16:20: שני מחבלי חיזבאללה חוסלו בתקיפת צה"ל בבעלבכ, כך דווח ברשת "סקיי ניוז" בשפה הערבית.

16:43: שגרירות גרמניה בתל אביב פרסמה הודעה שבה הודתה לישראל על העברת היתומים מעזה ליו"ש. בהודעה נמסר: "במסגרת מבצע הומניטרי פונו זמנית 68 ילדים פלשתינים וכן 11 עובדים ובני משפחותיהם מבית היתומים 'SOS כפר ילדים רפיח' לבית לחם. אנו מודים לישראל על המחווה ההומניטרית החשובה הזו. גרמניה ממשיכה לעמוד לצד ישראל ופועלת לשחרור כל החטופים. אנו גם נשארים מחויבים לסיוע ההומניטרי לאזרחי עזה. חשוב להבהיר שהעברת היתומים הינה מהלך זמני, על מנת להוציאם מסכנה מיידית, ולא ניסיון להעבירם לצמיתות", הודגש בהודעה.

ילדים עזתיים, צילום: אי.אף.פי

16:16: מטח נרחב לצפון: אזעקות הופעלו שוב במספר יישובים בגליל המערבי. (עידן אבני)

16:15: כשש נפילות בשטחים פתוחים במטח האחרון. לא דווח על נפגעים. (עידן אבני)

16:05: סוכנות הידיעות הלבנונית מדווחת כי טיל שכטב"מ של ישראל נשא בדרכו לתקיפה במזרח לבנון נפל בשטח המדינה. הצבא הלבנוני פעל לפירוק הטיל ולפינוי הכטב"מ שהתרסק מהזירה. (שחר קליימן)

טיל שכטב"מ של ישראל נשא בדרכו לתקיפה במזרח לבנון נפל בשטח המדינה, צילום: רשתות ערביות

16:01: אזעקות הופעלו בגליל המערבי. (עידן אבני)

16:00: מאז 7 באוקטובר תקפו כוחות צה"ל, בהובלת מרכז האש של פיקוד הצפון וחיל האוויר, כ-4,500 מטרות הותקפו, יותר מ-300 מחבלים חוסלו בלבנון ובסוריה. בין המטרות: מבנים צבאיים ומפקדות. אלוף פיקוד הצפון, אורי גורדין "קשה להסביר כמה המפעל איכותי למי שלא נמצא בפנים - מדובר בתהליך משמעותי של מעשים אופרטיביים". לידיעה המלאה (לילך שובל ועידן אבני)

מפקד פיקוד הצפון, בשיח עם משרתי מרכז האש: "קשה להסביר כמה המפעל איכותי" // דובר צה"ל

15:43: ראש הממשלה בנימין נתניהו נשא דברים בוועידת השדולה הפרו-ישראלית בארה"ב, איפא"ק, ותקף במרומז ביקורת על נשיא ארה"ב ג'ו ביידן: "אי אפשר לתמוך בזכותה של ישראל להגן על עצמה, ואז להתנגד לישראל כשהיא מממשת את הזכות הזו. אי אפשר להגיד שאתה תומך במטרה להשמיד את חמאס, ולאחר מכן להתנגד כאשר ישראל נוקטת בפעולות הנדרשות להשגת מטרה זו. אי אפשר להתנגד לאסטרטגיה של חמאס להשתמש באזרחים כמגן אנושי, ואז להאשים את ישראל בקורבנות האזרחיים שהם תוצאה של האסטרטגיה הזו של חמאס". לידיעה המלאה (אריאל כהנא)

15:02: רשת "אל-מיאדין" הלבנונית, המזוהה עם חיזבאללה, דיווחה כי 11 בני אדם נפצעו בתקיפת צה"ל שכוונה למבנה באזור סרעין שבאל-בקאע, מדרום לבעלבכ בעומק לבנון. מוקדם יותר דווח כי אדם אחד נהרג בתקיפות באזור. 

14:30: רשת הטלוויזיה הסעודית "אל-ערביה" שיווחה מפי מקור לבנוני כי אחת התקיפות הישראליות בבעלבכ שבעומק לבנון כוונו למבנה שכולל דירה שהושכרה לחיזבאללה.

14:07: הותר לפרסום: סמל איתי חן, בן 19 בנופלו, מנתניה, לוחם בגדוד 75, 'עוצבת סער מגולן' (7), חלל צה"ל חטוף בידי ארגון טרור. סמל איתי חן ז״ל נפל בקרב ב7.10 ונחטף לשטח רצועת עזה על ידי ארגון טרור. הרבצ״ר קבע את מותו לאחר בחינה של כלל הממצאים ועל בסיס מידע מהימן. לבחירת המשפחה, רק לאחר חזרת החלל לקבורה בישראל, תתקיים הלוויה ושבעה. לידיעה המלאה (לילך שובל)

סמ"ר איתי חן, צילום: דובר צה"ל

13:48: סוכנות הידיעות הלבנונית: הרוג ושמונה פצועים בתקיפה הישראלית על מבנה מגורים באזור בעלבכ. (שחר קליימן)

13:41: בצה"ל מאשרים: מטוסי קרב תקפו לפני זמן קצר שתי מפקדות צבאיות של חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון. באתרים אלו אוחסנו אמצעים משמעותיים המשמשים את הארגון בהיבטי התעצמות באמל"ח. התקיפות בוצעו בתגובה לשיגורים שביצע ארגון הטרור חיזבאללה לעבר צפון הארץ הבוקר. בנוסף, מוקדם יותר היום הותקף מבנה צבאי במרחב אלחיאם ותשתית טרור במרחב בינת ג'בל. (עידן אבני, לילך שובל)

תיעוד: מטוסי קרב תקפו מתחמים משמעותיים של חיזבאללה // דובר צה"ל

13:10: לפי הדיווחים בלבנון, צוותי הצלה מפנים את ההריסות במבנה שהושמד בתקיפה בבעלבכ. (שחר קליימן)

12:50: הערוץ הלבנוני דיווח כי התקיפה הישראלית באזור בעלבכ כוונה נגד בית ליד הכביש הראשי והמבנה נהרס לחלוטין. (שחר קליימן)

דיווחים בלבנון: תקיפות אוויריות בבעלבכ, צילום: השימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצאים

12:47: דובר משרד החוץ הקטארי אמר במסיבת עיתונאים שערך: "המאמצים הקטארים, האזוריים והבינלאומיים נמשכים כדי להגיע להסכם הפסקת אש ברצועת עזה. המצב האמיתי הוא מורכב מאוד כפי שאנחנו רואים את ההתפתחויות ואת המצב ההומניטרי. כולנו מקווים שחודש רמדאן יהיה הזדמנות להפסקת הלחימה. המגעים נמשכים עם כל הצדדים ואנחנו עדיין מקווים להגיע להסכם".

הדובר הקטארי הוסיף: "אנחנו סומכים על התפקיד של ארה"ב בהפעלת לחץ על ישראל במשא ומתן".(שחר קליימן)

12:26: דובר משרד החוץ הקטארי: "מאמצי המשא ומתן נמשכים ומתגברים עכשיו לרגל חודש רמדאן כדי להגיע להסכם". (שחר קליימן)

12:21: דיווחים בלבנון: מטוס קרב ישראלי תקף בדרך באזור בעלבכ שבמזרח המדינה. (שחר קליימן)

דיווחים בלבנון: תקיפות אוויריות בבעלבכ, צילום: השימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצאים

12:00: מקורות מסרו לרשת "אל-ערביה" הסעודית כי התקיפה של צה"ל אמש בעומק לבנון פגעה ביכולות אוויריות של חיזבאללה. על פי הדיווח, התקיפה באזור בעלבכ כוונה נגד מחסני כטב"מים מתקדמים של ארגון הטרור. (שחר קליימן)

11:50: צה"ל: לוחמי צה״ל, שב״כ ומג״ב פעלו לאור יום בג׳נין ועצרו מבוקש שביצע פיגועי ירי ומטענים; ארבע מחרטות לייצור נשק הוחרמו במבצע בעוריף שבשומרון ועשרה מבוקשים נעצרו הלילה ברחבי יהודה ושומרון. עד כה נעצרו מתחילת המלחמה כ-3,500 מבוקשים ביו"ש, מעל 1,500 מהם משויכים לחמאס. (לילך שובל)

האמל״ח שנתפס על המחבל בפעילות בג׳נין, צילום: ללא

11:41: לוחמי דובדבן עצרו בכפר זיתא מחבל שתכנן פיגוע בטווח הזמן המיידי בפנים הארץ. (לילך שובל)

10:30: משטרת ישראל החלה את פעילותה בחודש הרמדאן בירושלים, ופעלה אמש לאבטח ולאפשר את קיומן התקין והבטוח של התפילות בהר הבית ביומו הראשון של הרמדאן. (יורי ילון)

10:10: צה"ל: ביממה האחרונה חוסל מחבל שביצע שיגורים לעבר שטח הארץ לאחר שזוהה יוצא מאתר השיגור ברצועת עזה. במרכז הרצועה כוחות נח"ל השמידו משגרי רקטות מהם בוצעו שיגורים לשטח הארץ. 

תיעוד: התקיפות ברצועת עזה ביממה האחרונה // דובר צה"ל

10:00: הפלשתינים מדווחים על פעילות צה''ל במחנה ג'נין ועל חילופי אש במקום. (שחר קליימן)

דיווח פלשתיני: פעילות צה"ל במחנה ג'נין, חילופי אש במקום

09:15: הנתיב הימי לרצועת עזה: הספינה OPEN ARMS יצאה מקפריסין עם 200 טון אוכל ומים במימון ארגון ספרדי לא ממשלתי.

ספינת הסיוע הראשונה לעזה עוזבת את הנמל בקפריסין

08:51: מטוסי קרב תקפו לפני זמן קצר שלושה משגרים בלבנון מהם בוצעו שיגורים לעבר רמת הגולן הבוקר. (לילך שובל)

תיעוד: צה"ל תקף משגרים מהם בוצע ירי לעבר רמת הגולן הבוקר // דובר צה"ל

08:45: מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה נפגש עם משלחת נוספת של חמאס, הפעם בראשות ח'ליל אל-חיה (סגנו של סינוואר). הצדדים דנו על המצב בעזה, ביו"ש וב"חזיתות התמיכה הרבות", זאת בנוסף על המשא ומתן לעסקת חטופים והפסקת אש. (שחר קליימן)

08:37: העיתון הלבנוני "אל-ג'מהוריה" דיווח הבוקר על מסרים בינלאומיים שהועברו ללבנון המזהירים מפני התפתחויות מסוכנות בדרום המדינה, ומתריעים כי הזמן אוזל ויש "להתקדם במהירות לפתרון מדיני שימנע מלחמה ועימות נרחב". על פי הדיווח, החשש נובע מכך שהסיכוי להפוגה בעזה הולך ופוחת, כך שהדברים עלולים להתגלגל להסלמה מסוכנת בכל רגע. (שחר קליימן)

08:20: עדכון המטחים שנורו הבוקר מלבנון לישראל: במטח הראשון זוהו כ-70 שיגורים לעבר מרחב רמת הגולן, ככל הנראה אין נפגעים. במטח השני זוהו כ-30 שיגורים נוספים לעבר מרחב רמת הגולן, ככה״נ אין נפגעים. הופעלה התרעה בשטחים פתוחים ביישומון פיקוד העורף. (לילך שובל)

08:17: לפי העיתון הלבנוני "אל-אחבאר", השליח האמריקני עמוס הוכשטיין הציע בביקורו האחרון בביירות שחיזבאללה יבצע נסיגה של בין שבעה לעשרה קילומטרים צפונה. (שחר קליימן)

07:30: עשרות שיגורים במטחים הבוקר לגליל העליון. לא ידוע על נפגעים בשעה זו. (עידן אבני)

07:15: דיווח אמריקני: הנשיא ג'ו ביידן שוקל להתנות את הסיוע הצבאי לישראל אם ישראל תתקדם במבצע הצבאי ברפיח, כך נמסר לפי ארבעה פקידים אמריקנים. 

07:00: אזעקות בגליל העליון.

03:10: דובר החות'ים יחיא סריע טען בנאומו הלילה כי המיליציה תסלים את פעולותיה במהלך חודש הרמדאן כאקט של הבעת סולידריות עם הפלשתינים. עוד אישר סריע כי החות'ים תקפו ספינה אמריקנית בים האדום. 

00:58: רויטרס: נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר כי לא קבע פגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. ביידן ציין כי כרגע הוא לא מתכוון לנאום בפני הכנסת.

00:36: המחוסל בבעלבכ הוא מוסטפא ר'ריב. (שחר קליימן)

00:28: צה"ל מאשר כי תקף שני מתחמים של ארגון הטרור חיזבאללה בעומק לבנון.

מטוסי קרב תקפו לפני זמן קצר שני מתחמים של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב הבקעא שבעומק לבנון. המתחמים משויכים לכוח האווירי של חיזבאללה שתכנן והוציא לפועל מתווים שונים אל עבר שטח מדינת ישראל. (לילך שובל)

צה"ל תוקף שני מתחמים של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב הבקעא שבעומק לבנון || דובר צה"ל

00:09: דיווח בתימן: לפחות 11 הרוגים ו-14 פצועים בתקיפות של ארה"ב במערב המדינה מוקדם יותר. (שחר קליימן)

23:55: מושל בעלבכ מעדכן כי בתקיפה באזור נהרג אדם אחד לפחות ונפצעו שני אנשים אחרים. (שחר קליימן)

23:39: סוכנות הידיעות הלאומית הלבנונית דיווחה כי במסגרת התקיפות בבעלבכ נפגע מבנה מגורים בעיירה אנסאר, דרומית לבעלבכ. לפי רשת "אל-ג'זירה", שישה בני אדם נפצעו בתקיפה.

בהכנת הידיעה השתתפו: לילך שובל, עידן אבני, דנה בן שמעון, שחר קליימן, אריאל כהנא, שירית אביטן כהן, יואב לימור, חנן גרינווד, נטעאל בנדל, רן רזניק, איליה יגורוב, אבי כהן, מישל מכול, מיטל יסעור בית-אור, איציק סבן, אפרת פורשר, יהודה שלזינגר, ירון דורון, נטע בר, אסף גולן, רונית זילברשטיין, סוניה גורודיסקי, שמעון יעיש, היאלי יעקבי-הנדלסמן, יורי ילון, נועם (דבול) דביר, אייל לוי, טל אריאל יקיר, דוד ברון, מרב סבר, דור מלול ומתי טוכפלד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר