"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מעבר כרם שלום סוער: טענות לאלימות משטרתית קשה, 18 נעצרו

בין העצורים נמצא גם יהודה די, הבן של לאה (לוסי) די ואח של רינה ומאיה ז"ל, שנרצחו בפיגוע בצומת חמרה בפסח האחרון • פעילי תנועת צו 9 טוענים כי המשטרה מפעילה אלימות לא פרופורציונלית • פורום תקווה של משפחות החטופים: "דין כרם שלום כדין נתיבי איילון"

,עודכן
0השמעה
פעילי תנועת צו 9 ובני משפחות החטופים מנסים לחסום את מעבר כרם שלום, היום. צילום: צו 9

פעילי תנועת צו 9 ובני משפחות החטופים טוענים לאלימות קשה היום (רביעי) המופעלת מצד השוטרים במעבר כרם שלום. במקום נעצרו למעלה מעשרה עצורים. אחד מהם הוא יהודה די, הבן של לאה (לוסי) די ואח של רינה ומאיה ז"ל, שנרצחו בפיגוע בצומת חמרה בפסח האחרון.

מוחה בכרם שלום: "איך מדינת ישראל נותנת לאויב לחזור להיות חזק?" // צו 9

המוחים הגיעו למעבר כרם שלום ביום השמיני ברציפות כדי למנוע את כניסת שיירות משאיות האספקה והסיוע לחמאס. לטענתם, המשטרה הגיעה בכוחות גדולים מאוד עם פרשים. מתנועת צו 9 נמסר בתגובה למעצרו של יהודה די : "בושה למשטרת ישראל ולעמוד בראשה שאח ובן שכול נעצר וכל זאת על מנת לאפשר הכנסת אספקה למחבלי חמאס שרצחו את בני משפחתו. בושה".

יבגניה, אמא של אנדריי קוזלוב החטוף ברצועת עזה שהגיעה לארץ כדי לפעול לשחרורו מובילה את הכוח הראשון בצעדת צו 9: "אין מאבק יותר צודק מזה. אני לא מוכנה שמישהו יקבל שום איזה סיוע, כשאני לא יודעת מה קורה עם הבן שלי"

מאיה, רינה ולוסי די ז"ל,צילום: באדיבות המשפחה

בעקבות הדיווחים על מעצרים בקרב אלה שמונעים סיוע הומניטרי לחמאס, דורשים בפורום תקווה של משפחות החטופים ממפכ״ל המשטרה לפעול במיידי לשחרר את אותם עצורים: ״חוסמי כרם שלום נאבקים למען חיילי צה"ל ולמען החטופים שנמצאים במנהרות החמאס וזה טירוף הדעת לפגוע דווקא בהם. המשטרה חייבת לפעול על פי הכלל - דין כרם שלום כדין נתיבי איילון" טוענים בפורום ומוסיפים: "המפגינים, חלקם בני משפחות חטופים ומשפחות שכולות, מביעים את כעסם על כניסת הסיוע ללא שום תמורה בנוגע למצב החטופים".

ממשטרת ישראל נמסר: כ-300 מוחים הגיעו היום למרחב מעבר כרם שלום, עליו חל שטח צבאי סגור. נזכיר כי כניסת אזרחים למרחב המוגדר כשטח צבאי סגור הינה אסורה.
חלק מהמוחים ניסו להדוף את כוחות הביטחון תוך שהם מתפרעים ומקללים את הכוחות, כוחות המשטרה במקום עיכבו 30 מוחים שהועברו לחקירה.
כוחות המשטרה בסיוע צה"ל ערוכים במרחב מעבר כרם שלום על מנת לאכוף את צו השטח הצבאי הסגור ולמנוע כניסת אזרחים אליו, בהתאם לחוק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר