"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
נערכים ל"עלטה ארצית": החשש - מלחמה בצפון תביא להפסקות חשמל
רשות החירום הלאומית עדכנה את התרחיש הצפוני • במסגרת התרחישים הסבירים, קבעו ברשות כי יש להיערך גם להפסקות חשמל אזוריות, שעלולות להימשך כ־72 שעות • בנוסף, במערכת הביטחון נערכים גם לפינוי המוני מרצון של אזרחים מהצפון, ומעדכנים את תוכנית "מלון אורחים" לאיתור קורת גג למתפנים
הלחימה בצפון. צילום: אי.אף.פי

נערכים ל"עלטה ארצית": החשש - מלחמה בצפון תביא להפסקות חשמל

רשות החירום הלאומית עדכנה את התרחיש הצפוני • במסגרת התרחישים הסבירים, קבעו ברשות כי יש להיערך גם להפסקות חשמל אזוריות, שעלולות להימשך כ־72 שעות • בנוסף, במערכת הביטחון נערכים גם לפינוי המוני מרצון של אזרחים מהצפון, ומעדכנים את תוכנית "מלון אורחים" לאיתור קורת גג למתפנים

,עודכן
0השמעה

הסיכויים למלחמה כוללת עם חיזבאללה בצפון הולכים וגוברים, כפי שהבהירו שר הביטחון והרמטכ"ל, ומלבד עדכון התוכניות המבצעיות - במערכת הביטחון נערכים להשלכותיה על העורף.

בשני גלי תקיפה: צה"ל תקף מטרות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב הכפר מרכבא // דובר צה"ל

לצורך כך, רשות החירום הלאומית עדכנה את תרחיש הייחוס למלחמה בגזרה הצפונית. משרדי הממשלה הונחו להיערך לאפשרות של "עלטה ארצית". כלומר, מצב שבו לפחות 60% מהאוכלוסייה מנותקים מחשמל, לפרק זמן של 24 עד 48 שעות.

"משחק מלחמה"

במסגרת התרחישים הסבירים, קבעו ברשות כי יש להיערך גם להפסקות חשמל אזוריות, שעלולות להימשך כ־72 שעות. שר הביטחון יואב גלנט צפוי לקיים בחודש הבא "משחק מלחמה", שבמסגרתו יציגו כל משרדי הממשלה הרלוונטיים את תוכניותיהם לתרחיש.

תושבים עוזבים את הצפון,צילום: אייל מרגולין-גיני

הדאגה הראשונה בתרחיש של הפסקת חשמל ארצית היא אזרחים שמחוברים למכשיר או למכונת הנשמה בבית, ותלויים בחמצן לטובת המשך חייהם. בתי החולים מצוידים בגנרטורים, אך יש כ־30 אלף אזרחים שמשתמשים במכונה בבית.

1,000 מהם נחשבים סיעודיים ואינם יכולים להתנייד בלעדיה. 3,000 נוספים נמצאים במצב פחות חמור, ו־26 אלף זקוקים למילוי של בלון החמצן שלהם, כדי שיסייע להם בנשימה. מערכת הבריאות מיפתה אותם, ובמקרה של הפסקות חשמל, מד"א אמור לפנות את מרותקי הבית לבתי החולים.

תא"ל (מיל') יורם לרדו,צילום: דודי ועקנין

סוגיה מטרידה נוספת היא הסלולאר. בישראל יש כ־7,500 אתרי סלולאר שיש להם גיבוי של שעתיים. משרד התקשורת מיפה כ־500 אתרי סלולאר שיוכלו לתת מענה אנרגטי לחלק הגדול ביותר של האוכלוסייה, כדי שלא ינותק מהטלפון הנייד.

במסגרת הצגת תרחיש המלחמה צפוי משרד הכלכלה להציג תוכנית "סופר ברזל", שבמסגרתה יוגדרו מרכולים שימשיכו לעבוד גם בהפסקות חשמל באמצעות גנרטורים.

כחלק מעדכון איום הייחוס למלחמה עם חיזבאללה, שנערך ברשות החירום הלאומית בראשותו של תא"ל (מיל') יורם לרדו, הוארך גם משך הזמן הצפוי ללחימה בצפון. לפיכך הוחלט על הגדלת המלאים האסטרטגיים (למשל, כמות הציוד הרפואי). במערכת הביטחון נערכים גם לפינוי המוני מרצון של אזרחים מהצפון, ומעדכנים את תוכנית "מלון אורחים" לאיתור קורת גג למתפנים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו