"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בתוך מבנה מוקף במצלמות: מנהרה אותרה בפאתי הכפר קוצרא בבנימין

מדובר בכפר עוין, ממנו בוצעו שורת פיגועי ירי בחודשים האחרונים לעבר הישוב אש קודש הסמוך אליו • כוח צה"ל הבחין במבנה ערבי בלתי חוקי המוקף במצלמות ופנסים, חיישני תנועה ודלת מאובטחת • פריצה של דלת המבנה חשפה פיר מנהרה ברצפת הבית שיורדת אל תוך האדמה

,עודכן
0השמעה

בתוך מבנה מוקף במצלמות: מנהרה אותרה בפאתי הכפר קוצרא בבנימין // ללא קרדיט

תופעת המנהרות מתרחבת:לוחמי צה"ל שסיירו בשטח שבין הכפר קוצרא לישוב אש קודש בבנימין לפני מספר שבועות, הבחינו במבנה בטון בלתי חוקי שהוקם לאחרונה במטעי הזיתים שבפאתי הכפר.

המבנה שהוקם רחוק מהכפר והיה מוקף במצלמות ופנסים ונעול בדלת פלדה עורר את חשדם של הלוחמים, שהחליטו לבדוק את תכולת המבנה. פריצה של דלת הפלדה חשפה פיר ברצפת המבנה שהיה מכוסה בלוחות עץ ויריעת ניילון, שהוביל למנהרה שירדה מספר מטרים לתוך האדמה - תחילה לעומק ולאחר מכן פנתה ימינה והתקדמה מספר מטרים נוספים.

אזור בנימין,צילום: TPS

הלוחמים, שאיתרו את המנהרה, סיפרו כי לפי סימני החפירה וכלי העבודה שנמצאו בשטח, נראה היה כי מדובר במנהרה טרייה שעוד נמצאת בשלבי חפירה. גורמי ביטחון שנחשפו למנהרה אמרו כי לא ניתן לקבוע בשלב הזה למה תוכננה המנהרה, אך בוודאות מדובר בחפירה למטרות עוינות וייתכן שיועדה לשמש מסתור למחבלים וכלי נשק.

בנוסף, נעשה מאמץ רב להסתיר את קיום המנהרה ואפילו את העפר הרב שהוצא מן המנהרה פיזרו המחבלים במטע הסמוך כדי להסוות את החפירות.

מציאת המנהרה באזור המדובר העלתה חשד גדול עוד יותר בקרב תושבי האזור שהדבר נועד למטרות טרור, שכן מדובר במיקום בו בוצעו ממנו רק לאחרונה ארבעה אירועי ירי לעבר הישוב אש קודש ועל כביש מגדלים שמתמודד כבר שנים עם התקפותיו של הכפר הרצחני קוצרא.

מנהרה שאותרה בחבל בנימין,צילום: ללא קרדיט

האירוע דווח כבר לפני מספר שבועות לגורמי הצבא הבכירים באזור, אולם אלו נמנעו עד כה מהריסת המנהרה והמבנה.

"התחושה היא שהמערכת הצבאית לא למדה כלום מטבח שמחת תורה ועושה כל שביכולתה כדי לטאטא את האירוע מתחת לשטיח", אמר אחד הגורמים. "איך ייתכן שבעל השטח אפילו לא זומן לתשאול ומה הבעיה להרוס את המבנה ולחשוף את כל המנהרה? גם כך מדובר במבנה לא חוקי בשטח C שדינו להיהרס", תהה אחד הגורמים. "ככה לא נראה טיפול באירוע חשוד כטרור חמור, אלא ניסיון של המערכת להשתיק את מה שקורה כאן".

גורם נוסף ביישובי האזור תקף אף הוא את האמירה לפיה "הדבר יפגע בתחושת הביטחון": "נראה שמערכת הביטחון לא הבינה עדיין את המצב במדינה. משמחת תורה תחושת ביטחון במדינה פשוט לא קיימת, וניסיונות השתקה כאלו רק פוגעים עוד יותר במעט שנותר. אנחנו לא מחפשים תחושת ביטחון ושקט מדומה, אלא ביטחון אמיתי וממשי. בנתיים הטיפול של הפיקוד הצה"לי באירוע הזה, כמו גם בשורת אירועים באזור לא מעניקים ביטחון ובטח לא תחושת ביטחון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר