בעקבות הביקורת: צה"ל חזר בו מאיסוף הנשקים של כיתות הכוננות בצפון
לאחר דרישת צה"ל להחזרת הנשקים של כיתת הכוננות ביישובי סמוכי גדר בצפון, נשלח מכתב לגורמי הביטחון השונים • ראש מועצת גליל עליון: "שוב מפקירים את מי שחיים בחזית לגורלם" • צה"ל מסר בתגובה כי "לאחר בחינה נוספת, ימשיכו לפעול כוחות המילואים שגויסו בתחילת המלחמה"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
בעקבות הזעם הציבורי:צה"ל חזר בומההחלטה לאסוף את הנשקיםמכיתות הכוננות בישובים סמוכי גדר בגליל העליון.
"לאחר בחינה נוספת, בישובים הסמוכים למרחב הגבול, לרבות אלו שהוזכרו במכתב, ימשיכו לפעול כוחות המילואים שגויסו בתחילת המלחמה על ידי פיקוד העורף, והם ימשיכו לשאת נשקים" כך נמסר בתגובה. "אין שינוי בכיתות הכוננות ביישובים סמוכי הגדר, ובימים אלה הם אף יתוגברו בנשקים נוספים, ציוד ואימונים. במקביל מתקיימת עבודת מטה לשימור המענה ביתר חלקי הארץ והפעלתו בשעת הצורך ובהתאם להערכת המצב, יחד עם המענה הניתן על ידי המשטרה".
לאחר שהתנגד למהלך ואמר כי הדרישה לא סבירה או שקולה, הגיב ח"כ ליברמן לדברים: "אני מברך על החלטת צה״ל להפסיק את המהלך השגוי, כל הסיפור מוכיח שחייבים להסדיר את נושא כיתות הכוננות".
כזכור, לאחר שנשלח המכתב אתמול לראשי המועצות בגליל העליון, פנה ראש המועצה האזורית גליל עליון לאלוף פיקוד הצפון, אלוף פיקוד העורף ושר הביטחון בעקבות הדרישה להחזרת הנשקים של כיתות הכוננות, מלבד מפקדי כיתות הכוננות,
"ממשלת ישראל הפכה למחדלת ישראל", אמר בזעם. "אף אחד שם לא זוכר מי נלחם בגבורה ב-7/10 ושוב מפקירים את מי שחיים בחזית לגורלם. ההתנהלות כאילו נגמרה המלחמה תוך פירוק כיתות הכוננות בחלק מיישובי הגליל העליון עלולה לעלות בחיי אדם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

