"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תחקיר הירי בשוגג: החטופים תועדו על ידי כלב של עוקץ וקראו "הצילו" - אך המידע הדרמטי התגלה רק לאחר האסון

שלושה ימים אחרי מותם של חיים, שמריז וטלאלקה: מצלמה שהותקנה על כלב עוקץ שנהרג התגלתה • בהקלטה שאותרה נשמעות צעקות בעברית: "חטופים" ו"אלון ויותם" • הרמטכ"ל הנחה: לאור הפרטים החדשים - להמשיך את התחקיר

,עודכן
0השמעה
החטופים שנורו בשוגג על רקע השלטים שהשאירו. צילום: דובר צה"ל

פרטים חדשים:יותם חיים, סאמר טלאלקה ואלון שמריז, החטופים שנהרגו ביום שישי האחרון בשוגג מאש לוחמי צה"ל, תועדו במצלמת כלב שנהרג במבנה שבו הרג צה"ל את המחבלים שהחזיקו בהם חמישה ימים לפני שנורו למוות. כך הותר היום (רביעי) לפרסום.

הכלב תיעד את קולם באחד המבנים שבו שהו, ובו כנראה הוחזקו על ידי המחבלים, לאחר שכוח של סיירת גולני הרג את המחבלים שהחזיקו בהם. התקרית שבה נהרג הכלב, וככל הנראה גם המחבלים שהחזיקו את החטופים, התרחשה ב-10 בדצמבר, חמישה ימים לפני היום שבו נהרגו שלושת החטופים בשוגג על ידי לוחמי גדוד 17.על פי ההערכות, המחבלים שהחזיקו את החטופים אמנם חוסלו במהלך ההיתקלות עם לוחמי סיירת גולני, אך אופי ההיתקלות - והשאלה אם הלוחמים נכנסו למבנה, או שהמחבלים שאולי המחבלים יצאו ממנו החוצה - ימשיכו להתברר.

שלושת החטופים שנהרגו בשוגג מאש צה"ל,צילום: ללא

המצלמה אותרה על גופתו של הכלב המת רק ב-18 בדצמבר, ולכן רק בשלב זה צפו הכוחות בסרטון, שבו נשמעת הקלטת ההיתקלות של כוח מסיירת גולני עם מחבלים סמוך למבנה, כקילומטר מהמקום שבו נהרגו החטופים ב-15 לחודש. נדגיש כי לא מדובר באותו מבנה שבו אותרו שלטי המצוקה של החטופים, שבהם הם כתבו באמצעות תבלין "3 חטופים", "SOS" ו"הצילו".

נתניהו: "השבת חטופינו - יעד מרכזי" // צילום: לע"מ

בהקלטה שאותרה על הכלב המת נשמעות צעקות בעברית מתוך המבנה שבו נורה הכלב, ובין היתר נשמעות המילים "הצילו", "חטופים" ו"אלון ויותם". בסרטון שהופק מהמצלמה אין צילום של החטופים, אך קולם נשמע. בצה"ל הסבירו כי הקריאה שנקלטה על ידי הלוחמים פורשה כקריאה מוקלטת להטעיה ולמשיכה, אך השאלה אם הלוחמים דיווחו על הקריאות הללו, ולמי, תיבחן גם היא. יצוין כי המצלמה לא משדרת לאחור, ולכן ההקלטה נבדקה בדיעבד לאחר מציאתה על ידי הכוחות.

הרמטכ"ל, רא"ל הרצי הלוי, קיים תחקיר בנושא והנחה על השלמת הפרטים לאור הממצאים החדשים. התחקיר יסוכם בימים הקרובים. משפחות שלושת החטופים עודכנו בפרטים לאחר הפרסום בתקשורת, ובצה"ל הבטיחו לעדכנן עם השלמת התחקיר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר