בחמאס טענו שלא איתרו את רעיה רותם, בתה הילה סיפרה: "היינו יחד בשבי"

הוכחה חותכת לשקרי החמאס ולמניפולציות בהן הוא עושה שימוש • הילה רותם שושני שוחררה אמש משבי החמאס ללא אמה תוך הפרה של ההסכם מצד חמאס • בארגון הטרור טענו כי אינם יודעים היכן מצויה האם, רעיה, אך בתה סיפרה שעד יומיים לפני השחרור הן היו יחד

הילה ורעיה שושני. צילום: ללא

הילה רותם שושני בת ה-13 ששבה לישראל מעזה אתמול (מוצ"ש), בפעימה השנייה סיפרה בבית החולים כי אימה רעיה שהתה לצידה בשבי, וכי היא הופרדה ממנה רק יומיים לפני החזרה לישראל.

זאת על רקע טענות חמאס שלפיהן האם לא אותרה. בכך הפר חמאס את הסיכום שלפיו ילדים ישוחררו עם אימם. עדותה של הילה בת ה-13 חושפת את מסכת השקרים והמניפולציות אותן מפעיל ארגון הטרור כלפי מדינת ישראל ואזרחיה, כמו גם מול העולם הרחב.

רעיה ובתה הילה נחטפו יחד עם אמילי הנד (9) בת השכנים שלנה אצלן בביתן שבקיבוץ בארי. אביה של הילה, רמי שושני, המתין לה בארץ, אך השאלה כשעולה כעת היא מתי תשתחרר האם רעיה.

תיעוד: החטופים במצרים // צילום: רשתות ערביות

אחרי שרעיה, אמה של הילה שושני נותרה בשבי ולא שוחררה אתמול יחד עם בתה, בישראל אומרים כי "מופעל לחץ כבד לשחרורה". לפניית "ישראל היום" נמסר ממטה השבויים והנעדרים במשרד רה"מ כי "אנחנו פועלים מאז שנודע לנו על העיכוב בשחרורה של האם (רעיה רותם), מול המתווך ומפעילים לחץ כבד לשחרורה של האם באופן מידי. לא ננוח ולא נשקוט עד שתשוב ארצה במהרה".

מאז פרסום רשימת המשוחררים אתמול עמד גל הירש בקשר עם בני המשפחה והסביר להם את תמונת המצב ואת המאמצים המבוצעים על מנת להשיב את האם.

מי שחשש כל הזמן מאי עמידה בעסקה הוא יאיר רותם, אח של רעיה, שאמר ל"ישראל היום" בזמנו: "אנחנו יודעים שיכול להיות שינויים ושלא תהיה עסקה, אני מנסה לא לפתח ציפיות שווא כי אני יודע שעם חמאס הכל יכול ליפול.

"גם אם אחותי ואחיינית שלי חוזרת, אני לא יודע באיזה מצב. הפגישה עם האפיפיור הייתה קצרה ואינטימית, ביקשנו שיעשה כל מה הוא יכול לשחרור המשפחות וביקורים של הצלב האדום – בתקווה שזה ישפיע. הצלב האדום חייב לבקר את כל החטופים. אלה ימים מתוחים, זו אופטימיות ופחד באותה מידה - אני חושש גם שישחקו איתנו וגם שלא תהיה עסקה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר