"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יס"ר דרום: חילוץ יותר מ-600 חללים מתחילת המלחמה - גם תחת אש

זק"א של צה"ל - אותה משימה, אותם מראות, אותו קושי, אותה מלאכת קודש • הכתבה המלאה ביום שישי ב"ישראל השבוע"

,עודכן
0השמעה
יס"ר של אוגדה 98 שפעל משבת, הגיע ראשון לאירוע ופינה למעלה מ-200 חללים. צילום: אריק סולטן

יחידת הסריקה, יס"ר דרום של פיקוד הדרום היא שפינתה את גופותיהם של רוב חללי טבח שמחת תורה באזור עוטף עזה. כך עולה משיחות עם מפקדי היחידה, שבפעם הראשונה מאז פרוץ המלחמה נחשפים לתקשורת.

הגדוד, מתוגבר בפלוגה אחת של יס"ר גולן, החל בפעילות כבר במוצאי שמחת תורה ומאז פועל ברצף לחילוץ חללים, הן מאזור העוטף והן מלב הקרבות בעזה. על-פי רישומי היחידה, היא איתרה וחילצה למעלה מ-600 חללים מאז שמחת תורה. ככל שצה"ל התקדם בטיהור השטח והצירים, היחידה הרחיבה את פעילותה לאזורים שבתחילת המלחמה נחשדו כנקיים ממחבלים, מה שהביא לגילוי גופות נוספות.

לא רק חללים - חיילי יס"ר דרום איתרו 2 עובדים זרים שהתחבאו בחדר כביסה לאחר תחילת המתקפה בנחל עוז.,צילום: רשתות חברתיות, לפי סעיף 27-א' לחוק זכויות היוצרים

"בשבוע הראשון לא אכלנו, לא שתינו ולא ישנו. היה רצף מטורף של משימות. במוצאי שבת הגענו לכאן וראית את גודל המכה והטבח. את המכוניות בצירים, חללים פזורים בכל מקום, המון כלים צבאיים ואזרחיים, אנדרלמוסיה וכאוס של מלחמה. ואז ישר אנחנו מוכווני משימה. ניגשים לחלל הראשון ולא מרימים את הראש במשך שבועיים, עד שמבינים שלפחות את מרחבי היישובים והעוטף בגדול זיכינו (הוצאו כל החללים – א"כ)", סיפר ל"ישראל היום" סרן אלי, מפקד פלוגת הפינוי.

"אנחנו כאן לא כלפי העולם"

יס"ר דרום היא אחד מארבעה גדודים – גולן, גליל, מרכז ודרום - שעושים עבודת קודש של איתור חללים או שרידיהם בשטח המלחמה. הגדודים הוקמו כלקח ממלחמת לבנון השנייה, כשהתברר שחיזבאללה משתמש אפילו בשרידים של חיילים הרוגים כקלף במשא ומתן. כדי לשלול ממנו את היכולת הזו הוקמו יחידות הסריקה (יס"רים בעגה הצבאית), המורכבות מיוצאי יחידות קרביות, שתפקידם לחפש ולחלץ בתנאים הקשים ביותר את הרוגינו.

פעולות היחידה, לאיתור חללים ושרידים, מתקיימות לעיתים תוך כדי הקרב, כאשר במצבים כאלה על החיילים הסורקים נאסר להאיר את השטח והם נעזרים באור כוכבים ובאמצעים מיוחדים. בנוסף, כל פעילויות היחידה מתועדות לפרטי פרטים על-מנת לסייע בבוא היום ליחידת איתור הנעדרים של צה"ל (אית"ן), אם יהיה בכך צורך.

מפקד הגדוד, סגן אלוף אליסף, אמר ל"ישראל היום" כי "לא גייסו אותנו לקרב ההסברה. אנחנו כאן לא כלפי העולם, אלא כדי שמדינת ישראל תדע שיש מאות אנשים שעושים כל מה שאפשר כדי להביא את הבנים והבנות הביתה. הסכמתי להתראיין, כדי שכל אבא ואמא בישראל יידעו שזה מה שאנחנו עושים פה. בתוך 12 שעות מפרוץ המלחמה היינו בפעילות. ביום השני כבר נכנסנו לרצועה כדי להביא את אנשינו, במבצע שהייתה בו אש חיה. גם המקרה הקיצון הזה (של נסיבות פרוץ המלחמה), לא הוציא את המערכת מאיפוס".

ש: אז אתם בעצם זק"א של הצבא?
סרן אלי: "את זק"א אכן פגשנו ביישובים. לצערנו הייתה מספיק עבודה לכולם".

הכתבה המלאה ביום שישי ב"ישראל השבוע"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר