"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מקור המקורב לג'יהאד: חמאס לא מעורב בלחימה ובמו"מ

לדברי המקור, "חמאס לא מעוניין או לא יכול לכפות בשלב זה את הפסקת הלחימה" • עוד מסר כי הירי לאזור ירושלים נועד להפעיל לחץ על ישראל במסגרת הדיונים בהפסקת אש • לדבריו, אם לא תהיה התקדמות במגעים - האש תימשך גם עד למצעד הדגלים בחמישי הבא

,עודכן
0השמעה
ירי מעזה לישראל. צילום: .

מבצע "מגן וחץ":מקור בעזה המקורב לג'יהאד האסלאמי אומר ל"ישראל היום" כי נציגי הארגון העבירו מסר למצרים כי הם מוכנים להמשיך בהחלפת המהלומות עם צה״ל, גם לתוך השבוע הבא. נציגי הארגון הבהירו למתווך כי במידה ולא תירשם היום התקדמות מממשית במגעים, הארגון מוכן להמשיך בלחימה, אפילו עד למועד קיומו הצפוי של מצעד הדגלים בירושלים, ביום חמישי בשבוע הבא.

עוד הוסיף המקור כי הירי הרקטי הבוקר לעבר אזור הרי ירושלים, הוא חלק מניהול המו״מ של הארגון ונועד לשמש כאמצעי לחץ על ישראל והמתווך המצרי להסכים להפסקת אש על בסיס התנאים שהציב הג׳יהאד האסלאמי.

מבצע "מגן וחץ" - צה"ל תקף משגר רקטות מוטמן // צילום: דובר צה"ל

על פי המקורב, הג׳יהאד מוכן לפנות לרגיעה, אך דורש בתמורה שישראל תספק התחייבויות ממשיות ומפורטות, ולא מוכן לפי שעה להסתפק בהבטחות מצריות כלליות.

"הג'יהאד רוצה התחייבות של ישראל להפסיק את החיסולים, ולא מוכן להסתפק בהבטחה מצרית. הוא רוצה משהו קונקרטי מהישראלים. זה לא חייב להיות בצורת מסמך כתוב, גם התחייבויות מילוליות יכולות לספק אותו, העיקר שיהיה להן תוקף מחייב״, אמר המקורב והסביר כי מדובר ב״לקח שהארגון למד מהלחימה באוגוסט 2022 (מבצע ״עלות השחר״), אז בסופו של המבצע התחייבו המצרים שישראל תשחרר את איש הג'יהאד בגדה, בסאם סעדי, ואילו ישראל הכחישה בתקשורת התחייבות זאת לאחר מכן".

הגורם הוסיף כי הארגון מקווה שהשיגור לעבר אזור ירושלים יחזק את תדמיתו בקרב הציבור הפלשתיני, יעביר מסר של עוצמה, ויותיר רושם שהארגון לא נכנס למערכה לשווא. "בתקשורת הערבית ובעזה כולם מסמנים את הג'יהאד כגיבור וכמגן העם הפלשתיני. הג'יהאד רוצה לומר לאנשים – הנה, תראו, לא סתם הלכנו למערכה הזאת, אנחנו יודעים להגן עליכם ועל ירושלים״.

עוד הוסיף כי חמאס לא התערב עד כה במגעים שמתקיימים בין הג'יהאד למצרים, וכי הנהגת הארגון נותנת למתווכים בקהיר להתנהל ישירות מול הג'יהאד. על פי מקורות בעזה הג׳יהאד מנהל עד כה את המערכה ללא מגבלות מצד חמאס, ואף אומרים כי האחרון לא יכול או לא מעוניין לכפות על הג'יהאד לעצור בשלב זה את הלחימה.

לדבריהם, על אף החיסולים של מפקדי השטח והמכות המבצעיות שספג, לג'יהאד יש יכולת להמשיך במערכה. "הארגון יכול להסתדר בינתיים לבד. הוא הכין את עצמו לעימות הזה, ויכול להחזיק מעמד תקופה מסוימת, גם בלי חמאס".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר