"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
תיעוד

בבוקר לאחר הפיגוע בחווארה: כתובות "תג מחיר" בעיר פלשתינית סמוכה

בצילום מסך שפורסם על ידי גורמים בהתיישבות תואר סדר הכוח הגדול שבו עשו שימוש בצה"ל על מנת למנוע פעולות תג מחיר • "צה"ל איבד את הדרך, שעות אחרי פיגוע מטרת העל של חטיבת שומרון היא למנוע תג מחיר? השתגענו", אמר תושב יצהר • במקביל – זעם כבד על כך שהצבא לא פעל בכפר שממנו הגיע המחבל

,עודכן
0השמעה
כוחות צה"ל בחווארה לאחר הפיגוע, צילום: רויטרס

ישראלים ביצעו הבוקר (שני) פעולת תג מחיר בעיר סלפית, ליד אריאל. מדיווחים פלשתיניים עולה כי אלמונים ריססו בכניסה לעיר על רכבים ועל קירות מגן דוד וכיתוב "תג מחיר". באחד מהמקרים פינצ'רו את הגלגל של רכב.

בשומרון שורר זעם כבד על כוחות הביטחון שנכנסו בכוחות גדולים מאוד לתוך חווארהלאחר הפיגוע, על מנת למנוע פעולות תג מחיר במקום לפעול נגד המחבלים. הבוקר פרסמו גורמים בהתיישבות צילום מוואטסאפ שבו הוראות מפורטות ללילה שעבר שכל מטרתן למנוע פעולות תג מחיר. יחידות שלמות נדרשו להתפרס על מנת למנוע פעולות שכאלו כשהשורה התחתונה ברורה "עד שש בבוקר ללא פעולות תג מחיר".

مصادر محلية: "مستوطنين يعتدون على مركبات المواطنين وممتلكاتهم في الحي الشمالي على مدخل سلفيت".pic.twitter.com/oNka8PNiaX

— شبكة قدس الإخبارية (@qudsn)March 20, 2023

"צה"ל איבד את הדרך והכיוון. שעות אחרי פיגוע שרק בגלל ניסים ותושיית הנהג הגיבור לא הסתיים בהלוויות, ומטרת העל של חטיבת שומרון היא למנוע תג מחיר?! השתגענו??", אמר ישראל איצקוביץ תושב יצהר.

הביקורת אף מתעצמת לאור העובדה כי באופן חריג לא פעלו כוחות צה"ל אתמול בלילה בכפר מדמא, ממנו יצא המחבל שביצע את פיגוע הירי בחווארה, ולפי דיווחים ערבים בני משפחתו הוזמנו לחקירה בשיחת טלפון בלבד ושוחררו בתוך זמן קצר.

מדובר בהחלטה חריגה יחסית, שכן לרוב פועלים בצה"ל כמעט באופן אוטומטי בכפר שממנו יצא מחבל בשעות שלאחר הפיגוע. במקרה הזה לא בוצע בביתו של המחבל חיפוש ככל הידוע וכוחות הביטחון לא ביצעו שום פעולה בכפר, שבו חגגו הפלשתינים את הפיגוע אתמול בלילה בזיקוקים ושאגת משפטי הסתה.

זירת פיגוע הירי בחווארה // צילום: שמואל בוכריס

ביישובים הסמוכים העלו את ההשערה כי מדובר בפועל יוצא מהוועידה בשארם שהסתיימה אתמול, ובהחלטה מדינית. מנגד גורמים בצה"ל אומרים כי מדובר בהחלטה מבצעית ולא בהוראה של הדרג המדיני.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר