"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
צפו בתיעוד המעצר

גניבת התחמושת מבסיס שדה תימן: שמונה חשודים מהפזורה נעצרו

בפעילות משותפת של שב"כ והמשטרה בחודשיים האחרונים – נעצרו החשודים, תושבי תראבין א-סאנע, לאחר שפרצו לבסיס • במהלך הפריצה נגנבו עשרות אלפי פריטי תחמושת ונזק רק נגרם לגדר הבסיס ולמבנה בונקר התחמושת

,עודכן
0השמעה

גניבת התחמושת מבסיס שדה תימן: תיעוד מעצרו של אחד החשודים // צילום: דוברות המשטרה

בתום מאמץ חקירתי משולב של כלל כוחות הביטחון הובאה פרשיית הפריצה לבסיס צה"ל בדרום הארץ וגניבת תחמושת רבה – לפיענוח. במסגרת החקירה נעצרו שמונה חשודים מהפזורה, תושבי היישוב תראבין א-סאנע והובאו לחקירה.

במסגרת החקירה עלה כי הפריצה לבסיס צה"ל בוצעה על ידי מספר מעורבים, ביניהם הרון א-סאנע, מאמון א-סאנע, מחמד א-סאנע וחמד א-סאנע. החשודים הגיעו באישון לילה לבסיס "שדה תימן" בנגב, חתכו את גדר הבסיס, וגנבו מבונקר צבאי עשרות ארגזי תחמושת. חמד א-סאנע, ומעורב נוסף, עבדול כרים א-סאנע, אף היו מעורבים באירוע פריצה נוסף לבסיס.

חלק מהתחמושת שנגנבה מהבסיס,צילום: דוברות המשטרה
מבצע מורכב ושיתוף פעולה פורה,צילום: דוברות המשטרה

מחומרי החקירה שהצטברו בשב"כ ובמשטרה עלה כי בהמשך, פעלו עבדול כרים א-סאנע וטארק א-סאנע על מנת למכור את התחמושת לגורמים נוספים.

כאמור, במהלך הפעילות הסמויה נעצרו שני חשודים נוספים, עסמת אבו ע'ליון ואודאי אבו סריחאן, תושבי תל שבע אשר רכשו את התחמושת מידי החשודים. במהלך חקירתם הודו במיוחס להם ואף הסגירו חלק מהתחמושת שנגנבה לידי כוחות הביטחון. עוד עלה בחקירה כי כלל העצורים ביצעו גם עבירות שונות בנשק, לצד עבירות פליליות רבות.

שמונת החשודים שנעצרו,צילום: תקשורת שב"כ
אחד החשודים מבצע שחזור של אירוע הפריצה,צילום: דוברות המשטרה

במהלך התקופה נעצרו 2 חשודים נוספים, תושבי תראבין א-סאנע בחשד למעורבותם אף הם באירוע ההתפרצות יחד עם האחרים.

עם תום חקירותיהם הוגשו השבוע הצהרות תובע ובימים הקרובים צפויה להגיש פרקליטות מחוז דרום כתבי אישום בעניינים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר