פיגוע דקירה בעיר העתיקה בירושלים: שלושה שוטרים נפצעו - המחבל חוסל

לאחר שהמפגע עורר את חשדם, כוחות הביטחון עצרו אותו לבדיקה - והוא שלף סכין ודקר שוטר בפלג גופו העליון • לאחר פינוי הפצועים והטיפול בזירה, הר הבית נפתח מחדש ליהודים • ח"כ בן גביר: "הגיע הזמן להחזיר את הביטחון לרחובות, הגיע הזמן לעשות פה סדר"

זירת הפיגוע בעיר העתיקה בירושלים, צילום: דוברות זק"א

פיגוע בסמוך להר הבית: שלושה שוטרים נפצעו היום (חמישי) באורח קל ובינוני, לאחר שנדקרו על ידי מחבל בעיר העתיקה בירושלים. כוחות הביטחון השתלטו על האירוע, והר הבית נפתח מחדש למבקרים יהודים.

זירת האירוע בירושלים, צילום: נועם מקייטן/TPS

בבית החולים שערי צדק מעדכנים במצבו של הפצוע מהפיגוע בעיר העתיקה בירושלים // יוני ריקנר

תחילה, המחבל, בן 20 תושב בית חנינא, עורר את חשדם של כוחות הביטחון במקום, וכשבדקו אותו - המחבל שלף סכין ודקר את אחד השוטרים בפלג גופו העליון.

הסכין של המחבל, צילום: דוברות המשטרה

חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו טיפול ראשוני ופינו לבית החולים שערי צדק שני שוטרים שנפצעו באורח קל ובינוני. שוטר נוסף שנפצע באורח קל טופל במקום.

מחקירה ראשונית עולה כי המחבל פעל לבדו והגיע לאזור עם רכבו, שנבדק לאחר הפיגוע ע״י חבלני מחוז ירושלים. בפעילותם של השוטרים ולוחמי מג״ב לבדיקה ונטרול מיידי של המחבל ייתכן ומנעו הרג ופגיעה באזרחים חפים מפשע.

בדיקות בזירת הפיגוע בירושלים, צילום: דוברות המשטרה

מתנדב זק״א יוסי קסוטו, רכוב על אופנוע לזירה, סיפר: "מדובר במחבל שהגיע סמוך לשער הברזל, שלף סכין ודקר שוטר, שוטרים במקום הגיבו במהירות ונטרלו את המחבל, כתוצאה מהירי נפצע אחד השוטרים, יחד עם חובשים ופרמדיקים של מד״א טיפלנו בעצירת דימומים וחבישות של שני הפצועים במקום".

המפכ״ל רנ״צ קובי שבתאי הגיע לזירת הפיגוע בעיר העתיקה ואמר: ״בעקבות ריבוי כמות ההתרעות בתחום הפח״ע מחוז ירושלים ערוך ומוכן. ראינו פה עבודה מקצועית של מבט 2000, ששולט על כל הסביבה הקרובה עם הכוונה מקצועית לשוטרים, שידעו לקלוט את החשוד בטיפול מקצועי ונחוש, שהביא לנטרול המחבל וסביר להניח מנע פגיעה באזרחים חפים מפשע".

ח"כ איתמר בן גביר הגיב בטוויטר על הפיגוע: "דמדומי ממשלת גנץ לפיד מסתיימים בעוד פיגוע דקירה. הגיע הזמן להחזיר את הביטחון לרחובות, הגיע הזמן לעשות פה סדר, הגיע הזמן שיהיה כאן בעל בית, הגיע הזמן שמחבל שיוצא לבצע פיגוע יחוסל! שולח איחולי רפואה שלמה ומתפלל להחלמת הפצועים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר