הלוחמים לא השיבו אש: בצה"ל בוחנים את תפקוד הכוחות בפיגוע הקשה בשבי שומרון

מפקד אוגדת איו"ש ודובר צה"ל ערכו תדרוך ושפכו אור ופרטים חדשים על האירוע • הירי היה לעבר עמדה צבאית ולא היה קשר לצעידה הסמוכה • קצב הפיגועים לא ירד ולא עלה: "נצטרך לעלות את קצב הסיכולים ולייצר פה ביטחון טוב יותר לתושבים"

לוחם סמוך לזירת הפיגוע , צילום: רויטרס

בהמשך לפיגוע הירי בשומרון שאירע היום (שלישי) מפקד אוגדת איו"ש תא"ל אבי בלוט ודובר צה"ל תא"ל רן כוכב ערכו תדרוכים וסיפקו פרטים נוספים על האירוע שבמהלכו צעיר ישראלי נפצע קשה.

האירוע התחיל סמוך לצהרי היום לפני השעה 12:00, מדובר בפיגוע ירי מרכב חולף לעבר לוחמים שאיבטחו את המרחב במסגרת צעדה שמאובטחת כל שנה ע"י כוחות צה"ל. בצה"ל הבהירו כי לא מדובר בצעדת מחאה ולא שום דבר אחר. הכל בשטחי השיפוט של המועצה ובשטחי C.

בזמן התחקור של האירוע בשבי שומרון ע"י מפקד האוגדה, החל אירוע נוסף בצומת גנות. רכב חולף שנסע במהירות - פתח בירי של מספר כדורים מנשק אוטומטי 9 מ"מ. הירי היה לעבר עמדה צבאית של לוחמי סיירת גבעתי בשער האחורי של שבי שומרון, אין ירי לעבר אזרחים או כלי רכב אזרחיים במרחב.

תיעוד ממצלמות האבטחה: הרכב שממנו בוצע פיגוע הירי בשומרון

העמדה הזו היא חלק מהאבטחה על כלל המתיישבים בשומרון, פרוסים מב"ש ועד עפולה. כל המופעים של ההתיישבות ביו"ש אושרו ע"י מפקד האוגדה, לכל מופע הוקצתה אבטחה בהתאם להערכת המצב. כל מופע נבדק ונבחן, כל מה שיש לו היתכנות עם מעטפת הולמת אושר.

לאחרונה, הכוחות באזור תוגברו בשני גדודים נוספים ועוד שש פלוגות לקראת חגי תשרי. ביום ראשון, מפקדת מגלן ופלוגה נוספת הצטרפו לאבטחת האזור.

זירת הפיגוע בשבי שומרון, צילום: דובר צה"ל
זירת הפיגוע בשבי שומרון, צילום: דובר צה"ל
זירת הפיגוע בשבי שומרון, צילום: דובר צה"ל
זירת הפיגוע בשבי שומרון, צילום: דובר צה"ל
זירת הפיגוע בשבי שומרון, צילום: דובר צה"ל
זירת הפיגוע בשבי שומרון, צילום: דובר צה"ל
זירת הפיגוע בשבי שומרון, צילום: דובר צה"ל

"אנחנו בפעילות סיכול גם אל מול אותו ארגון שקורא לעצמו גוב האריות", אומרים בצה"ל על המיליצייה שלקחה אחריות על הפיגוע. "הירי התבצע מרכב חולף. מדובר במס' כדורים לא גדול שנורו. אחד היה קטלני. כל התרמילים נמצאו בנקודה. בהקשרי המודיעין וכו' מדובר בנשק של 9 מ"מ - נשק אוטומטי. יודעים בדיוק מאיפה".

צעיר ישראלי נפצע באורח קל בפיגוע סמוך לשבי שומרון, צילום: שימוש על פי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
פיגוע ירי סמוך לשבי שומרון, צילום: שימוש על פי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

עוד הוסיפו כי "לא בוצע ירי ע"י הכוח בעמדה. ביחס לתפקוד הלוחמים - מדובר בעמדה שאנו משתמשים בה לא מעט. אבל כל מה שקשור להתנהגות הלוחמים ותגובתם - נשמור את העניין לתחקיר שנעשה. נפיק את הלקחים הנדרשים".

כמו כן, בצה"ל טענו כי אין קשר עין בין העמדה לבין הצועדים. העמדה צמודה ליישוב שבי שומרון. אין קשר בין העמדה לצועדים. יש את המלווים לצועדים ויש את המעגל הראשון. העמדה הזו היא חלק מהמעגל החיצוני יותר. למעגל השני אין קשר עין או ירי עם הצועדים שלא היו תחת סיכון בהקשר הפיגוע.

קצב הפיגועים בחמישה הימים האחרונים ירד ולא עלה. בצה"ל ערוכים להרחיב את הפעולות על מנת לסכל פיגועים נוספים."אל מול קצב ההתרעות והסיכולים נצטרך להעלות את קצב הסיכולים ולייצר פה ביטחון טוב יותר לתושבים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר