זירת הפיגוע בארמון הנציב, ינואר 2017 | צילום: מרים צחי

תקדים משפטי: המדינה תוכל לגרש משפחות מחבלים

משפחת המחבל מארמון הנציב, פאדי קונבר, ערערו לבית הדין על ההחלטה לשלול מהם את אישורי השהייה בישראל • בקשתם נדחתה תחת הנימוק שלשר הפנים נתונה הסמכות לשלול הליך של איחוד משפחות לצורכי הרתעה • עו״ד יעקב כהן שייצג את משפחת חג'אג': "זהו יום של נחמה (מועטה) למשפחות השכולות ויום של תקווה לעם ישראל"

בתום מאבק ממושך של משפחת חג׳אג׳, פורום 'בוחרים בחיים' ותנועת 'אם תרצו" - בית הדין לעררים מאפשר למדינה לגרש את בני משפחת המחבל מארמון הנציב.

בית הדין לעררים בירושלים החליט הבוקר (שלישי) לדחות את בקשת בני משפחתו של פאדי קונבר, המחבל אשר ביצע את פיגוע הדריסה בארמון הנציב בו נרצחו ארבעה חיילים בשנת 2017.

לאחר הפיגוע שר הפנים דאז, אריה דרעי, החליט לשלול את אישורי השהייה של בני משפחת המחבל, לאחר שהביעו שמחה על ביצוע הפיגוע, בו נפלו ונרצחו סגן שיר חג'אג', סגן יעל יקותיאל, סגן משנה ארז אורבך וסגן משנה שירה צור ז״ל. על החלטה זו של שר הפנים הגישו בני משפחת המחבל את הערר, אותו כאמור דחה היום בית הדין. מדובר בתקדים משפטי לצורכי הרתעה.

בפסק הדין התקדימי קובע הדיין, אילן חלבגה, כי לשר הפנים נתונה הסמכות לשלול הליך של איחוד משפחות משיקולי הרתעה גם במסגרת הוראת שעה. לאחר שלושה סיבובים של דיונים, תוכל כעת המדינה לגרש את בני משפחת המחבל.

גלעד לזכר הנרצחים בפיגוע בארמון הנציב (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

מירב והרצל חג׳אג׳ הוריה של סגן שיר חג׳אג׳ אמרו בתגובה לפסק הדין: ״המשפחה של המחבל התעסקה עם המשפחה הלא נכונה. הדם של שיר הוא לא הפקר והבטחנו שלא לשתוק עד שנעיף את כל בני משפחת המחבל מישראל. נמשיך לרדוף אותם עד חורמה והם ישלמו על החגיגות שהם עשו לאחר ששיר שלנו נרצחה.
מהכפר ג׳באל מוכבר יצאו מאות מחבלים, ועכשיו כל הכפר יידע שמשפחתו של מחבל שייצא מהכפר יגורשו מישראל, לא יקבלו זכויות ולא יקבלו מכל ההטבות שלנו. זה כשלעצמו יגביר את ההרתעה וימנע את המחבל הבא״.

מפורום בוחרים בחיים של המשפחות השכולות ונפגעי הטרור נמסר: "אנו שמחים כי בית הדין לעררים קיבל את ההחלטה המוסרית והנכונה וקבע כי ניתן יהיה לגרש את משפחת המחבל. אנו מצפים כי עוד היום תישלל תושבותם ומדינת ישראל תגרש אותם מתחומה".

אימה של שיר חג'אג' בהלוויתה (ארכיון),

עו״ד יעקב כהן שייצג את משפחת חג'אג' בהליך מסר כי מדובר בפס"ד היסטורי: ״זהו יום של נחמה (מועטה) למשפחות השכולות ויום של תקווה לעם ישראל.
פס"ד זה מהווה עוד אבן בחומת המשילות ההולכת ונבנית בישראל, אשר מחזיר את הריבונות לעם ולנציגיו".

מתן פלג יו"ר תנועת אם תרצו: "החלטת בין הדין לעררים היא ניצחון השפיות על האיוולת והטרור. מדינה חפצת חיים חייבת לשלול אשרות שהייה לבני משפחה של מחבל אשר חילקו סוכריות לאחר שזה ביצע את זממו ורצח חיילים. אנו דורשים משרת הפנים איילת שקד לשלול מן משפחות המחבלים את אשרות השהיה״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...