"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הותר לפרסום: לוחם צה״ל נהרג מירי כוחותינו בתקרית בשומרון
מחקירה ראשונית עולה כי החייל, נתן פיטוסי, נורה בשוגג על ידי חברו לצוות, לאחר שככל הנראה הלך להתפלל, וכשחזר לעמדה נורה ברגלו ובחזהו • הוא פונה לבית החולים לקבלת טיפול, אך הצוות הרפואי נאלץ לקבוע את מותו • דובר צה"ל: "הלוחם ביצע נוהל מעצר חשוד, למרות שחברו עדכן שהוא עוזב את העמדה" • אלוף פיקוד מרכז הגיע לזירה: "אירוע מצער שלא היה צריך להתרחש, חוקרים את נסיבות המקרה"

Loading...

חייל נפצע מירי כוחותינו בטול כרם

הותר לפרסום: לוחם צה״ל נהרג מירי כוחותינו בתקרית בשומרון

מחקירה ראשונית עולה כי החייל, נתן פיטוסי, נורה בשוגג על ידי חברו לצוות, לאחר שככל הנראה הלך להתפלל, וכשחזר לעמדה נורה ברגלו ובחזהו • הוא פונה לבית החולים לקבלת טיפול, אך הצוות הרפואי נאלץ לקבוע את מותו • דובר צה"ל: "הלוחם ביצע נוהל מעצר חשוד, למרות שחברו עדכן שהוא עוזב את העמדה" • אלוף פיקוד מרכז הגיע לזירה: "אירוע מצער שלא היה צריך להתרחש, חוקרים את נסיבות המקרה"

לילך שובל
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

לוחם צה"ל נתן פיטוסי נהרג אתמול (שני) בלילה, כתוצאה מירי כוחותינו סמוך לטול כרם, במרחב חטיבת מנשה. פיטוסי ככל הנראה הלך להתפלל ועדכן בכך את החייל שעמו, אך כשחזר לעמדה זוהה כחשוד - ונורה על ידי חברו לצוות.

סמל ראשון נתן פיטוסי, נורה בשוגג על ידי חברו, צילום: דובר צה"ל

מחקירה ראשונית, פיטוסי נורה בשוגג על ידי חברו לצוות, לאחר שעזב את העמדה המשותפת וחזר אליה, אז נורה בשני כדורים - אחד ברגלו, ואחד קטלני בחזהו. הוא פונה במצב אנוש לבית החולים מאיר בכפר סבא לקבל טיפול רפואי, אך הצוות הרפואי נאלץ לקבוע את מותו.

החייל פונה לבית החולים במצב אנוש, צילום: ללא

נסיבות האירוע עדיין נבדקות. אלוף פיקוד המרכז הגיע בלילה לנקודת האירוע. כמו כן, הרמטכ"ל אביב כוכבי צפוי להגיע במהלך היום לנקודת האירוע ולבצע תחקיר לתקרית החריגה. הודעה נמסרה למשפחת הלוחם.

דובר צה"ל, תא"ל רן כוכב, אמר הבוקר לאפי טריגר בגל"צ כי הלוחם שנהרג עדכן שהוא עוזב את העמדה, החייל היורה ביצע נוהל מעצר חשוד - וטעה בזיהוי. בריאיון תוכנית "הבוקר הזה" ברשת ב' חידד את הדברים, ואמר: "יש נוהל מעצר חשוד ברור מאוד - לפי התחקירים הוא בוצע".

עוד הוסיף כוכב: "הלוחם היורה השתתף הלילה בתחקירים של מפקד האוגדה ומפקד הפיקוד, מצבו תקין. נלווה אותו וננסה להבין מה עבר בראשו, ומדוע התבצעה השגגה".

בתגובה לשאלה של טריגר על שינוי נהלי הפתיחה באש, אמר: "מדובר בלוחמים ותיקים שמכירים את הפקודות ומכירים את המשימה המבצעית, נצטרך להבין מה הסיבה שהתקשורת בין שני הלוחמים כשלה. הוראות הפתיחה באש מעודכנות, טובות וברורות".

דובר צה"ל, תא"ל רן כוכב. הלוחם תוחקר במהלך הלילה, צילום: קוקו

"אירוע מצער שלא היה אמור לקרות"

בנוסף, מפקד פיקוד המרכז, אלוף יהודה פוקס ומפקד אוגדת יהודה ושומרון, תת-אלוף אבי בלוט סיימו תחקור ראשוני בנקודת האירוע בה נהרג לוחם צה״ל מירי כוחותינו. לאורך כל הלילה בוצע תחקור בזירה.

האלוף יהודה פוקס בזירת האירוע, צילום: דובר צה"ל

אלוף פיקוד מרכז, יהודה פוקס, אמר: "במהלך פעילות מבצעית הלילה בקו התפר, נהרג לוחם צה״ל בשוגג מירי כוחותינו. מדובר באירוע קשה ומצער מאוד שלא היה אמור להתרחש. אני שולח את תנחומיי העמוקים למשפחה השכולה, ומחזק את כל החיילים והמפקדים המעורבים באירוע. עם קרות האירוע התחלנו לתחקר אותו ואנו נמשיך להעמיק ולהפיק את כל הלקחים הנדרשים מאירוע קשה זה".

בתחילה דיווח צה"ל כי נבדק החשד לפיגוע וכי כוחות הביטחון מנהלים מצוד אחר היורה, אך זמן קצר לאחר מכן התברר כי מדובר בירי של כוחותינו.

נסיבות האירוע בבדיקה,
פינוי החייל לבית החולים, צילום: ללא
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...