"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ח"כ אורבך: "אם בג"ץ יפסוק בעד שילוב גורף של נשים בצבא אקדם חקיקה לשינוי הפסיקה"

בג"ץ דורש מהמדינה תשובות בסוגיית הלוחמות לפני שיפסוק בשתי עתירות מכריעות בנושא • צוות מטעם צה"ל המליץ על שילוב לוחמות ביחידת החילוץ וההצלה 669 • אורבך: "עם ערכים יפים לא מנצחים מלחמה"

,עודכן
0השמעה
לוחמות בצה"ל, צילום: אורן כהן

לקראת פסיקת בג"ץ הצפויה היום (שלישי) בנושא שילוב נשים ביחידות קרביות, ח"כ ניר אורבך מודיע כי במידה ויחייבו את צה"ל בשילוב מגדרי הוא יפעל בכנסת נגד ההחלטה. כזכור, ב"ישראל היום" נחשף בשבוע שעבר כי בהוראת הרמטכ"להוקם צוות מקצועי שיבחן את הנושא ביחידות השונות בארגון. הצוות המליץ השבוע לרמטכ"ל להקים צוות של לוחמות ביחידת החילוץ וההצלה 669 וכן להקים מסגרת של נשים לוחמות באחת מחטיבות החי"ר.

הצוות הוקם בעקבות דרישת בג"ץ לתשובה מהמדינה בנושא בעקבות שתי עתירות נפרדות שעניינן שילוב נשים בתפקידי לחימה בצה"ל. בג"ץ דרש מהמדינה לתת תשובה בנושא עד היום, אך המועד לתשובה נדחה כרגע לשבוע הבא.

על אף המלצות הצוות המקצועי, חבר הכנסת ניר אורבך, הודיע היום כי במידה ובג"ץ יחייב את שילוב הנשים בצבא, הוא יתנגד בכנסת להחלטה וזאת לאור הפגיעה במתגייסי הציונות הדתית. בהודעה מטעם חבר הכנסת נרשם: "כיום בצבא למתגייסים מתנועת הציונות הדתית יש משמעות רבה. הם חלק מהכוח האדיר והעוצמה שיש לצבא. הבחירה להעדיף שוויון אחד על משנהו הוא פסול בעיני. לקדם שוויון מגדרי ומתוך כך להפלות אחרים, שעשו כברת דרך בהשתלבות היא בלתי מובנית ואני מתנגד לה בכל תוקף".

אורבך: "אם בג"צ יפסוק בעד שילוב נשים באופן גורף, אקדם חקיקה לשינוי הפסיקה",צילום: אורן בן חקון

"אם בג"ץ יפסוק ויחייב את צה"ל לשלב נשים ביחידות קרביות, הוא יוותר על חבר'ה טובים ואיכותיים, על מנת לקדם ערך יפה וחשוב אבל עם ערכים בלבד לא מנצחים מלחמה" הוא המשיך להסביר. "אם בג"ץ יפסוק בעד שילוב נשים באופן גורף, אקדם חקיקה לשינוי הפסיקה כך שהשוויון באמת יתקיים".

כאמור, הצוות שבחן את שילוב הנשים בצבא הוקם לאחר שתי עתירות שהוגשו לבג"ץ בנושא שילוב נשים. אחת העתירות הוגשה על ידי חיילת שהשתתפותה בקורס טיס הופסקה, ועתירה נוספת הוגשה על ידי ארבע מלש"ביות. גורמים החברים בוועדה רמזו בחודשים האחרונים כי מסקנותיה לא יהיו פורצות דרך, ולא יפתחו את שערי היחידות הלוחמות בצה"ל בפני נשים, שכן העיקרון המוביל מבחינת הצבא הוא עמידה במשימה, ורק לאחר מכן השוויון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר