רה"מ בנט: "מצבור הנשק הלא חוקי בחברה הערבית הוא מהגדולים במזרח התיכון"

בנט ובר לב ביקרו במחוז תל אביב של המשטרה והתייחסו לתפיסת אמצעי הלחימה ולמעצרם של עשרות סוחרי נשק • רה"מ אמר כי "מדובר באחד המבצעים המתוחכמים והנועזים" • השר לביטחון הפנים: "הדרך עוד ארוכה"

רה"מ בנט , חיים צח לע"מ
רה"מ בנט, צילום: חיים צח לע"מ

לאחר תפיסת האמל"ח ומעצר של עשרות סוחרי נשק כחלק מממבצע "אושן" של משטרת ישראל, רה"מ בנט, השר לביטחון הפנים בר לב והמפכ"ל ביקרו היום (שלישי) במחוז תל אביב ומסרו הצהרה לתקשורת. 

"משטרת ישראל השלימה הבוקר את מבצע "אושן", מבצע בהיקף חסר תקדים לתפיסת כלי נשק ואמצעי לחימה במגזר הערבי. מדובר באחד המבצעים המתוחכמים והנועזים, ואני רוצה לשבח את המפכ"ל, השר לבט"פ, מפקד המחוז וכל השותפים לתהליך", פתח את דבריו ראש הממשלה בנט. 

רה"מ בנט: "מצבור הנשק הלא חוקי בחברה הערבית הוא מהגדולים במזרח התיכון" / צילום: משה בן שמחון

רה"מ בנט הוסיף: "במשך שנים נבנה כאן אחד ממצבורי הנשק הבלתי חוקיים הגדולים במזרח התיכון, ואת זה התחלנו לפרק. לאזרחי ישראל הערבים אני רוצה לומר – מגיע לכם ביטחון אישי. לכן, אנחנו כאן, פועלים ונמשיך לפעול".

"לפורעי החוק בחברה הערבית, שמטילים אימה, הן על ערבים והן על יהודים - אנחנו לא נוותר, אנחנו ולא נרפה. אנחנו רואים אתכם, ואנחנו נרדוף אתכם עד אחרון הנשקים ועד אחרון העבריינים שמטילים אימה על הסדר הציבורי. אנחנו נבוא איתכם דין וחשבון, אנחנו נעמיד אתכם לדין ואתם תשלמו", סיכם. 

רה"מ בנט בוחן את הנשקים שנתפסו, צילום: חיים צח/לע"מ

השר עומר בר לב אמר כי "הדרך היא עוד ארוכה, אנחנו נעלה במעלה הדרך ואנחנו נצליח. החשיבות של המבצע להראות לאזרחי ישראל לא מדברים כי אם עושים".

כזכור, הבוקר חשפנו כיצד נראית תמונת המאבק בארגוני הפשיעה בישראל, בדגש על המגזר הערבי. המשטרה סיכלה 150 מקרי רצח במגזר הערבי לפני התרחשותם, החדרירה סוכנים סמויים ללב ארגוני הפשיעה, עצרה יותר מ-500 חשודים והחרימה כסף ורכוש בשווי 800 מיליון שקלים.

המפכ"ל רב ניצב קובי שבתאי, השר לביטחון פנים עומר בר לב וסגנו יואב סגלוביץ, צילום: מיכאל גלעדי-ג׳יני

כמו כן, המשטרה הפלילה באמצעות סוכן בתוך המגזר הערבי 78 סוחרי אמל"ח, ביניהם נערים בני 13 ו-17, חייל קרבי מגולני וחייל לשעבר. במסגרת המבצע נתפסו 40 רובים, 14 אקדחים, שני מקלעים ושני מטעני חבלה עם מערכת הפעלה סלולרית מוכנים להפעלה. 

מפכ"ל המשטרה, רנ"צ קובי שבתאי, אמר לאחר חשיפת המבצע: "משטרת ישראל לא יכולה להיות בכל זמן ובכל מקום. דבר אחד בטוח - המשטרה ידעה להתמודד עם גלי הפשיעה. לשלוח את מחוללי הפשיעה לכלא. כך נמשיך לעשות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר