המשטרה עצרה חשוד ראשון במעורבות ברצח אלדד פרי

גבר בן 64 מראשון לציון נעצר ושבעה נוספים עוכבו • בית המשפט הטיל איסור פרסום על הפרטים

אלדד פרי, ברקע זירת הרצח // צילום: יוסי זליגר, ליאת מנדל

משטרת ישראל עצרה הבוקר (ראשון) גבר בן 64 מראשון לציון בחשד למעורבות ברצח יזם הנדל"ן אלדד פרי בחודש שעבר ברחובות. נוסף על כך, עוכבו שבעה אנשים נוספים לחקירה.  

החשוד יובא בפני שופט אחר הצהריים בבית משפט השלום בראשל"צ. צו איסור פרסום הוטל על כל פרטי החקירה.

חקירת הרצח הוטלה על היחידה המרכזית של משטרת מחוז מרכז, שמייד לאחר הרצח תשאלה קרובי משפחה, חברים, עובדים ומנהלים שעבדו עם המנוח כדי ללמוד על התקופה שקדמה לרצח. על פי שיטת הביצוע, המתנקש למד היטב את תנועות הקורבן.

אדם כריזמטי, בעל שאיפות גבוהות

כאמור, בחודש שעבר איש העסקים אלדד פרי בן ה-44 נורה קודם כניסתו לתפילת הבוקר בבית הכנסת. לאחר פעולות החייאה נקבע מותו על ידי גורמי הרפואה.

פרי היה יזם נדל"ן מוכר, ממייסדה של קבוצת אלדד פרי, שעסקה בבנייה למגורים ולמסחר והתמחתה במתן שירותים מקצועיים לכל שלבי הבנייה.  

בקיץ 2020 גל של צ'קים חוזרים ואי עמידה בהתחייבויות הביאו להתמוטטות מהירה מאוד של החברה, שמכרה מאות יחידות דיור בשיטה שאפשר היה רק להתקנא בה.

לפני שנה המשטרה החלה לבדוק תלונות על אודות התנהלותו של פרי, בין השאר תלונה של משרד הבינוי והשיכון בגין הפרת חוק המכר והבטחת השקעות.

בהמשך, חברת גמי וחיים הגישה בקשה למתן צו לפתיחת הליכים ומינוי נאמן זמני, שיבחן את מצבה של הקבוצה ואת האפשרות לשיקומה, בטענה כי היא נושה של קבוצת אלדד פרי. עוד נטען כי חברת גמי וחיים הלוותה לקבוצה יותר מ-218 מיליון שקלים.

הליכי חדלות הפירעון התנהלו למול פרי, כאשר החזיק בחובות של כמעט חצי מיליארד שקלים.

פרי, יליד נתיבות, גדל בעיר עד לגיוסו לצבא, עבר לרחובות והתגלה כאדם כריזמטי, בעל שאיפות גבוהות ויכולות שיווק מרשימות. הוא מילא אולמות בכנסי שיווק, שכר מנהלים מהשורה הראשונה בתחום הנדל"ן ומהתקשורת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר