הם עקבו אחר ביתו במשך ימים, חילקו ביניהם תפקידים וחיכו לרגע שבו ייצא אל רכבו: המשטרה הודיעה כי פענחה את הרצח שבוצע בטייבה ב-10 לספטמבר האחרון, ולפי החשד תוכנן בקפידה על ידי שלושה מעורבים. אחד תצפת על הקורבן, השני חסם את דרכו והשלישי התקרב לרכבו ופתח לעברו באש. לאחר חקירה סמויה של ימ"ר שרון, הפרקליטות צפויה להגיש היום (ראשון) כתב אישום בגין רצח בנסיבות מחמירות נגד השלושה.
מחקירת המשטרה עולה כי בערב הרצח יצא הקורבן מביתו ונכנס לרכבו, מבלי שידע כי שלושת החשודים ממתינים לו ברכב סמוך. לפי החשד, אחד מהם ביצע תצפית לעבר הבית כדי לזהות את רגע יציאתו, חשוד נוסף נהג ברכב וחסם את דרכו, והשלישי יצא מהרכב כשהוא חמוש באקדח, התקרב לקורבן וירה לעברו מספר רב של כדורים דרך חלון הרכב ודלתו. הקורבן נהרג כתוצאה מהירי.
תכננו את החיסול במשך ימים
על פי ממצאי החקירה, השלושה פעלו יחד במשך מספר ימים שקדמו לרצח, תוך תיאום וחלוקת תפקידים. במשטרה חושדים כי מדובר בחוליית חיסול שפעלה על פי תוכנית מוקדמת, שכללה מעקב אחר הקורבן והיערכות לביצוע הירי.
החקירה נפתחה בתחנת המשטרה בטייבה בעקבות הדיווח על הירי, ובהמשך הועברה ליחידה המרכזית במרחב שרון. החוקרים ניהלו חקירה סמויה, שבמסגרתה נאספו ראיות ובוצעו פעולות חקירה שהובילו לזיהוי שלושת החשודים. עם המעבר לשלב הגלוי נעצרו השלושה, ומעצרם הוארך מעת לעת בבית המשפט.
בתום החקירה הודיעה המשטרה כי גובשה תשתית ראייתית נגד החשודים. פרקליטות מחוז מרכז צפויה להגיש נגדם כתב אישום בגין רצח בנסיבות מחמירות, לצד בקשה למעצרם עד תום ההליכים. מפקד מחוז מרכז, ניצב אמיר כהן, מסר: "פענוח הרצח וחשיפת חוליית החיסול הם תוצאה של פעילות נחושה, מקצועית ובלתי מתפשרת של חוקרי ימ"ר שרון. אנו מנהלים מאבק עיקש במחוללי הפשיעה והאלימות בחברה הערבית, תוך הפעלת כלל האמצעים העומדים לרשותנו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
