לאחר שהשרה מאי גולן כבר נחקרה לפני מספר חודשים בחשד לעבירות מתחום טוהר המידות, בפרקליטות ביקשו מהחוקרים לבצע השלמות חקירה, בין היתר על רקע אי התייצבותה ומסירת גרסתה. כעת נדרשים החוקרים לאפשר לה הזדמנות נוספת להשמיע את גרסתה.
כזכור, בחודשים האחרונים הייתה השרה מאי גולן במרכז חקירה פלילית רחבת היקף, וכוללת שורה של חשדות חמורים נגד גורמים בלשכתה. בין החשדות: קבלת דבר במרמה, שימוש בכספי ציבור לצרכים פרטיים והעסקה פיקטיבית.
למרות שלפני ארבעה חודשים היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 הודיעה כי סיימה את החקירה בעניינה של השרה ובעניינם של עובדי ציבור המקורבים לה ומעורבים נוספים, בחשד לעבירות מתחום טוהר המידות, גובשה תשתית ראייתית להגשת כתב אישום נגד גולן ונגד מעורבים נוספים בפרשה, וכל החומרים הועברו לפרקליטות.
השרה דחתה את החשדות נגדה וטענה כי מדובר ב"רדיפה פוליטית על סטרואידים" ובניסיון "לתפור" לה תיק ערב בחירות. לדבריה, כל הטענות נגדה "מופרכות ושקריות" וכי היא לא ביצעה כל עבירה.
מטעמה של מאי גולן נמסר: "כפי שכבר הודענו לפני כחודש, השרה גולן הנחתה את עורכי דינה ליזום את הגעתה לחקירה, כדי להפריך את הטענות נגדה".
השרה גולן: ״אני בטוחה בצדקת דרכי ונחושה להפריך את העלילות במסע הרדיפה נגדי. האמת תצא לאור!״

