"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

17 ק״ג חשיש הוברחו לגבול ירדן: בפרשה מעורב קטין

לפי כתב האישום, שלושת הנאשמים פעלו יחד עם נער, שלו הובטחו 10,000 שקלים תמורת חלקו בהברחה • 36 חבילות נתפסו בצד הירדני • נגד הקטין הוגש הליך נפרד, ובמקביל ביקשה הפרקליטות את מעצר המעורבים עד תום ההליכים

| עודכן:
0השמעה
גבול ישראל-ירדן ,  יהושע יוסף
גבול ישראל-ירדן | צילום: יהושע יוסף

פרקליטות המדינה הגישה היום (שני) לבית המשפט המחוזי בנוף הגליל כתב אישום נגד באסם אבו הדובה מאעצם, מוסא אלסללמי מאבו קורינאת ועאהד קאסם מנוף הגליל, בגין ייצוא סם מסוכן ופגיעה בריבונות המדינה בגבולות הארץ.

לפי כתב האישום, השלושה קשרו קשר להברחה של כ־17 ק״ג חשיש לירדן. הסמים הועברו מאזור נוף הגליל לכיוון הגבול, יחד עם קטין שהיה מעורב באירוע. על פי הנטען, לקראת ההברחה הובטח לקטין תשלום של 10,000 שקלים תמורת חלקו.

סיכול הברחת סמים בגבול מצרים | צילום: דובר צה"ל

בהמשך הגיעו המעורבים לאזור מעוז חיים, שם חולק החשיש בין כמה שקים. שניים מהנאשמים המשיכו לעבר גדר הגבול והשליכו מעבר לה שלושה שקים ובהם הסמים.

בצד הירדני אותרו לאחר מכן 36 חבילות חשיש במשקל כולל של כ־17 ק״ג. החשודים נעצרו באזור, ולפי כתב האישום חלקם ניסו להימלט מכוחות הביטחון.

בפרקליטות נטען כי בידי החוקרים תיעוד מרחפן משטרתי, צילומים, שיחות והתכתבויות הקשורות לאירוע. הנאשמים הכחישו את המיוחס להם ובהמשך שמרו על זכות השתיקה.

כתב אישום נפרד הוגש נגד הקטין לבית המשפט המחוזי לנוער בנוף הגליל. הפרקליטות ביקשה לעצור את שלושת הנאשמים עד תום ההליכים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר