לאחר שבועות תחת איסור פרסום, נחשף היום (שישי) כי יגאל בוסקילה, צעיר כבן 20 מירושלים, הוא החשוד בחטיפת יהלי סופר, הילד בן ה-10 מפתח תקווה שהיעלמותו טלטלה את העיר.
השופט אורן בועז מבית משפט השלום בפתח תקווה התיר אתמול לפרסם את זהותו, אך עורכת דינו של בוסקילה ביקשה עיכוב ביצוע של ההחלטה כדי לערער למחוזי. לבסוף לא הוגש הערעור.
השופט בשלום התיר לפרסם את שמו ותמונתו של בוסקילה לאור בקשת המשטרה בשל החשד שהוא פגע בקטינים נוספים. במשטרה מעריכים כי לאחר פרסום זהותו יגיעו מתלוננים נוספים.
הפרשה החלה כאשר יהלי יצא מביתו בשכונת כפר גנים ג' לשחק עם חברים בפארק המקומי, ולא שב הביתה בשעות הערב.
שוטרי תחנת פתח תקווה פתחו מיד בחיפושים נרחבים שכללו סריקות ושימוש באמצעים טכנולוגיים, ותושבי העיר גויסו אף הם למאמץ האיתור. לפי אמו של הילד, שירן שבתאי סופר, בוסקילה הגיע לפארק שבו שיחקו הילדים ואיים עליהם שיביאו לו כסף. חבריו של יהלי נבהלו וברחו מהמקום, אך יהלי, שריחם על בוסקילה, נשאר לצדו.
לדברי אמו, בוסקילה קנה לו פיצה, נתן לו שרשרת זהב ושכנע אותו לנסות לעשן, ולבסוף לקח אותו על קורקינט לעיר בני ברק כדי שיעזור לו לקבץ נדבות מעוברי אורח.
יהלי אותר בסביבות אחת לפנות בוקר בבני ברק, לאחר שאזרח מודאג פנה למשטרה בעקבות ההודעות שהופצו ברשתות החברתיות על היעדרותו. השניים הובאו לתחנת המשטרה בפתח תקווה, שם נעצר ונכלא בוסקילה.
בחקירתו הכחיש כי חטף את הילד וטען: "פגשתי אותו ברחוב, הוא הלך לאיבוד. רק ליוויתי אותו הביתה" - גרסה שלפי הדיווחים סתרה תיעודי מצלמות אבטחה שבהם נראה מגיע למגרש המשחקים הסמוך לביתו של יהלי ולוקח אותו משם.
בהמשך ההליכים המשפטיים הוארך מעצרו של בוסקילה מספר פעמים, כאשר בית המשפט ציין כי קיים חשד סביר נגדו ועילת מעצר בשל מסוכנות.
במהלך החקירה עלה גם חשד שפגע בילד מעבר לעצם החטיפה, אולם חוקר הילדים נאלץ להפסיק את גביית עדותו של יהלי לאחר שהתקשה להיזכר באירוע בשל כובד המקרה. במשטרה ציינו כי מתקיימת בדיקה של מידע לפיו בוסקילה פגע בקטינים נוספים במקומות שונים בארץ. עורכת דינו, פרידה וול מהסנגוריה הציבורית, טענה כי מדובר בצעיר במצב קוגניטיבי ונפשי מורכב, הסובל מפיגור ואינו מתפקד באופן עצמאי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
