שני אחים ניסו לחסל אדם בלוד - דלתות הרכב ננעלו וסיכלו את התוכנית

אחים ארבו ליעד החיסול סמוך לביתו כשהם חמושים באקדח • הקורבן הבין שהשניים לא מצליחים להיכנס לרכב - ונמלט מהמקום • הוגש כתב אישום נגד אחד האחים, לאחר חודשים שבהם התחמק מהמשטרה

ניסו לפתוח את דלת רכבו של הקורבן. צילום: Getty Images/iStockphoto

מה שנראה כניסיון חיסול מתוכנן בלב שכונת מגורים בלוד, הסתיים בכישלון מוחלט של התוקפים. שני אחים, כך נטען, ניסו לפתוח את דלתות רכבו של יעד החיסול כשהם חמושים באקדח, אך לא הצליחו לחדור לרכב. הקורבן הצליח ללחוץ על דוושת הגז ולהימלט מהמקום, ורק אז נורו לעברו קליעים.

כעת הוגש לבית המשפט המחוזי מרכז כתב אישום נגד אחד האחים, שהצליח במשך חודשים להימלט מהמשטרה, עיסאם אל חנאוי, המייחס לו עבירות נשק וירי. אחיו יסין כבר הורשע בפרשה ונידון באפריל האחרון ל-26 חודשי מאסר.

אחיו יסין כבר הורשע בפרשה ונידון באפריל האחרון ל-26 חודשי מאסר, צילום: GettyImages

על פי כתב האישום, שהוגש נגד עיסאם אל חנאוי, בן 40 מרמלה, האירוע התרחש ב-29 באוקטובר 2025 בשעת צהריים. לפי הנטען, עיסאם ארב לאחר בעת שזה נהג ברכבו ברחוב בורוכוב בלוד, כשהוא מסתתר מאחורי רכב חונה ובידיו אקדח. בכתב האישום נטען כי כאשר רכבו של המתלונן התקרב ונעצר, ניגש אליו הנאשם כשהוא מכוון לעברו אקדח. בהמשך ניסה לפתוח את דלת הנהג אך ללא הצלחה. 

לפי האישום, בשלב זה הגיע למקום אחיו של הנאשם, יסין אל חנאוי, שהיה מודע למתרחש. גם הוא ניסה לפתוח את דלת הנוסע שלצד הנהג אך נכשל. לאחר מכן הקיף את הרכב, נעמד לצד אחיו וקיבל ממנו את האקדח. על פי הנטען, שני האחים המשיכו לנסות לפתוח את דלתות הרכב, אך שוב ללא הצלחה. רק לאחר שהבין כי השניים אינם מצליחים לחדור לרכב, החל המתלונן בנסיעה ונמלט מהמקום.

הכישלון לפתוח את דלתות הרכב הוא שאפשר לקורבן להימלט. על פי כתב האישום, רק לאחר שהרכב החל להתרחק כיוון יסין את האקדח לעברו וירה מספר קליעים. אחד מהם פגע בדלת תא המטען של רכב הסיאט, חדר דרך המושב האחורי והגיע עד לגב המושב הקדמי שליד הנהג. לאחר מכן, כך נטען, ירה יסין קליעים נוספים לעבר בניין המגורים שבו מתגורר המתלונן. בסך הכל נורו שבעה קליעים.

הפרקליטות מייחסת לעיסאם אל חנאוי עבירות של נשיאת נשק ותחמושת, ירי מנשק חם בצוותא חדא וחבלה במזיד ברכב בצוותא חדא.

אף שלא היה זה הוא שלחץ על ההדק, הוא היה שותף מלא לאירוע, צילום: Getty Images

לטענתה, אף שלא היה זה הוא שלחץ על ההדק, הוא היה שותף מלא לאירוע, נשא את האקדח והעביר אותו לאחיו במהלך ניסיון הפגיעה. בבקשת המעצר עד תום ההליכים מציינת המדינה כי הנאשם, הודה בנוכחותו במקום ואף זיהה את עצמו בסרטוני האבטחה, אולם הכחיש שביצע ירי. לטענתו, החזיק באקדח צעצוע וכפר בכך שהעביר אקדח לאחיו.

מנגד, קורבן העבירה אמר בחקירתו כי אמנם היה ברכב בזמן האירוע, אך טען כי אינו יודע מי הם האנשים שניגשו אליו וכי לא ידוע לו שבוצע ירי לעברו. עוד טען כי חור הירי שנמצא בדלת תא המטען נגרם יומיים לפני האירוע. עם זאת, לא היה בידו הסבר לכך שבתיעוד הרכב שצולם דקות לפני האירוע לא נראה כלל חור הירי הנטען.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר