"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"זה רק קצה הקרחון": הזעם בנהריה בעקבות פיצוץ הפרשה - והתיעודים מהמעצר הלילי

בכירים בעירייה נעצרו בחשד לעבירות מרמה והפרת אמונים • חקירת להב 433 עברה לשלב הגלוי עם פשיטות ומעצרים • חבר המועצה רפאל משה: "מה שנחשף עד כה הוא רק קצה הקרחון"

,עודכן
0השמעה
עיריית נהריה. צילום: הרצי שפירא

חקירה סמויה שהובילה היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 הבשילה למעצרים של מספר חשודים, בהם סגן ראש עיריית נהריה, בחשד לעבירות שחיתות, מרמה והפרת אמונים הקשורות בין היתר להליכי תכנון ובנייה בעיר.

על פי החשד, המעורבים פעלו בניגוד לחוק במסגרת תפקידם הציבורי, תוך ניצול סמכויותיהם לקידום אינטרסים שונים. במסגרת הפעילות פשטו הבוקר (שלישי) חוקרי המשטרה על בתים ומשרדים, ערכו חיפושים ותפסו מסמכים וחומרי מחשב. החשודים הובאו לחקירה ובהמשך צפויים חלקם להובא לדיון בהארכת מעצרם בבית המשפט.

רפ"ק דיתי צאלים רמ"ח שחיתות ציבורית יאל"כ להב 433 על פרשת השחיתות בנהריה // דוברות המשטרה

החקירה, כך נמסר, מתנהלת מזה תקופה תחת צו איסור פרסום חלקי, וכעת עם המעבר לשלב הגלוי, במשטרה מדגישים כי מדובר בפרשה מורכבת הכוללת חשדות להתנהלות בלתי תקינה בהליכי קבלת החלטות ברשות המקומית.

בתוך כך, ברמה הפוליטית המקומית, נשמעות תגובות חריפות מצד האופוזיציה בעיר. רפאל משה, חבר מועצת העיר נהריה מהאופוזיציה, אמר: "אני לא מופתע מהמעצרים. במשך שנים אני מתריע על התנהלות בעייתית בוועדת הבנייה ועל ליקויים חמורים בהתנהלות העירונית. לדעתי, מה שנחשף עד כה הוא רק קצה הקרחון, וייתכן שעוד פרטים וחשיפות יעלו בהמשך החקירה. אני שב וטוען כי קיימים סימני שאלה סביב מכרזים והליכי קבלת החלטות בעיר, והעליתי את הדברים שוב ושוב במועצת העיר. לצערי, עד היום לא זכו האזהרות הללו להתייחסות הראויה. כעת אני מצפה מכל גורמי האכיפה למצות את החקירה עד תום, לבדוק כל טענה וכל חשד, ולחשוף את האמת בפני הציבור".

במשטרה מדגישים כי החקירה נמשכת וכי צפויים צעדים נוספים ככל שייאספו ראיות חדשות.

המעצרים כללו אתסגן ראש עיר נהריהנעצר יחד עם עוד 17 חשודים נוספים. במהלך המבצע נתפסו, רכבי יוקרה, יאכטה ונדל"ן במיליוני שקלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר