נהג הרכב הגנוב שנמלט מזירת התאונה הקטלנית בכביש 60 בתחילת החודש, בה נהרג לוחם צה"ל סמל נתנאל איילה, נעצר לפנות בוקר (בין חמישי לשישי) במבצע משולב של לוחמי יחידת דובדבן ושוטרי תחנת בנימין במחוז ש"י, הפועלים תחת חטיבת שומרון.
התאונה אירעה בליל ה-3 במאי סמוך לשעה 01:30, בצומת לובאן א-שרקיה, במעורבות אופנוע ורכב פרטי. כוחות משטרה, לוחמי מג"ב, חיילי צה"ל ובוחני תאונות הדרכים של מחוז ש"י הוזעקו למקום. רוכב האופנוע, סמל איילה, נפצע באורח אנוש ובהמשך נקבע מותו.
מחקירה ראשונית עולה כי הרכב המעורב בתאונה נגנב ימים ספורים קודם לכן מאזור תל אביב. על פי החשד, הנהג יצא מהכפר לובאן א-שרקיה אל הצומת, ובשל כך נאלץ רוכב האופנוע לסטות לנתיב הנגדי - שם התנגש חזיתית ברכב.
מיד לאחר התאונה נמלט הנהג רגלית מהמקום, ובמערכת הביטחון נפתח מצוד נרחב לאיתורו. במסגרת הפעילות הופעלו יכולות מודיעיניות שונות, שהובילו בסופו של דבר למעצרו בשעות הבוקר המוקדמות.
החשוד, בשנות ה-30 לחייו ותושב לובאן א-שרקיה, הועבר לחקירה בתחנת בנימין, והחקירה בעניינו נמשכת.
מפקד מחוז ש"י, ניצב משה פינצ'י, שוחח עם משפחתו של איילה ועדכן אותם על המעצר. "מדובר באירוע טרגי וקשה שבו נגדעו חייו של צעיר בתחילת דרכו", אמר. "מרגע קבלת הדיווח פעלו הכוחות בנחישות ובכל הכלים העומדים לרשותם עד לאיתורו ומעצרו של החשוד. נמשיך לפעול לחקר האמת ולמיצוי הדין עם כל המעורבים".
הלוחם, סמל נתנאל איילה, בן 19 תושב עפרה, נהרג בדרכו הבייתה במהלך חופשה מהמסגרת הצבאית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו