"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מבצע "נוצה": סוכן סמוי שחצה את הקווים הפליל רשת סוחרי אמל"ח וסמים

במשך כשנה הפעילה המשטרה סוכן עבריין שחצה את הקווים המכונה "הנוצה" • הפעלתו התמקדה בסוחרי אמל"ח ממגוון יישובים במיקוד לצפון הארץ, בהם נצרת, שפרעם, כפר כנא ועוד • ממ"ז צפון ניצב מאיר אליהו: "הפעלת הסוכן במקביל להפעלת עדי מדינה נגד ארגוני הפשע אבו לטיף, בכרי וחרירי מוכיחה שוב את מיקוד העשייה שלנו"

,עודכן
0השמעה
38 חשודים בסחר באמל"ח נעצרו בפשיטה לילית בתום חקירה סמויה והפעלת סוכן שחצה את הקווים. צילום: דוברות המשטרה

בתום הפעלה סמויה של מעל שנה שבוצעה על ידי היחידה המרכזית במחוז צפון, נעצרו הבוקר בפשיטת ענק בהשתתפות מאות שוטרים, לוחמי הימ"מ ומג"ב, 38 חשודים בעבירות של סחר באמל"ח וסמים מסוכנים.

סוכן סמוי הפליל רשת סוחרי אמל"ח וסמים: 38 חשודים נעצרו בפשיטה לילית// דוברות המשטרה

בשנה האחרונה, ניהלה היחידה המרכזית של מחוז צפון מספר פרשיות ענק תוך הפעלת עדי מדינה שהצליחו להביא להכנסתם לכלא של ראשי ארגוני הפשע "אבו לטיף" ו"בכרי" לאחר שהואשמו בעבירות חמורות.

כעת, ניתן לפרסם שבמקביל לניהול פרשיות אלה, הפעילה היחידה המרכזית של מחוז צפון, סוכן עבריין שחצה את הקווים המכונה "הנוצה", שהפעלתו התמקדה בסוחרי אמל"ח ממגוון יישובים במיקוד לצפון הארץ ובתוכם- נצרת, שפרעם, כפר כנא, זרזיר, ריינה, שיבלי, מייסר, דיר חנא, מוקייבלה, תל שבע וג'לג'וליה.

המעצרים בפשיטה על רשת סוחרי האמל"ח והסמים בצפון,צילום: דוברות המשטרה
מבצע "נוצה". חלק מהשלל שנתפס,צילום: דוברות המשטרה

הבוקר, במסגרת מעבר החקירה לגלויה פשטו מאות שוטרי משטרת ישראל, לוחמי ימ"מ, לוחמי משמר הגבול והמשמר הלאומי על בתיהם של החשודים, ביצעו את מעצרם של 38 חשודים, ואספו ממצאים הקושרים אותם לביצוע העבירות המיוחסות להם.

כלל החשודים צפויים לבוא בהמשך היום לדיון בבקשת המשטרה להאריך את מעצרם, בבית המשפט השלום בנצרת.

על רקע הפשיטה, מפכ"ל המשטרה רנ"צ דני לוי הגיע הבוקר למטה מחוז צפון, שם קיבל סקירה ממפקד המחוז אודות הפעלתו המורכבת של הסוכן. לדבריו, "בשנה האחרונה אנו מנהלים מערכה רב-זירתית נגד ארגוני הפשע, ובמבצע זה הוכחנו שוב כי ידנו הארוכה תגיע לכל עבריין. הפעלת הסוכן תוך שילוב אמצעים טכנולוגיים מתקדמים ושימוש ב'שוברי שוויון' מודיעיניים, היא מלאכת מחשבת של תחבולה ותעוזה.

רב ניצב דני לוי, מפכ"ל המשטרה בביקור בפיקוד צפון. מימינו מפקד המחוז, ניצב מאיר אליהו,צילום: דוברות המשטרה

"לא מדובר רק במעצרים, אלא בפירוק שיטתי של התשתיות הכלכליות והלוגיסטיות המזינות את האלימות ברחובותינו. המסר לאותם עבריינים, הוא חד וברור: בזמן שאתם מתכננים את הפשע הבא, אנחנו כבר נמצאים בתוך שולחן העבודה שלכם".

מפקד מחוז צפון, ניצב מאיר אליהו: "הבוקר, נחשפה פרשייה נוספת של המחוז הצפוני. השם שנבחר לסוכן "הנוצה" אומנם מבטא סמל לקלילות, אך מנגד, המכה שקיבלו עשרות חשודים הבוקר היא כבדה מאוד. הפעלת הסוכן במשך יותר משנה במקביל להפעלת עדי מדינה נגד ארגוני הפשע אבו לטיף, בכרי וחרירי מוכיחה שוב את מיקוד העשיה שלנו אל מול העבריינים המשפיעים ביותר על חיי האזרחים הנורמטיבים.

אמצעי הלחימה שנתפסו במצבע "נוצה" \\ שמואל בוכריס

"לכנופיות שמנסות לצוץ ולהשתלט על ״מקורות מחיה״ כפטריות שלאחר הגשם, אני אומר לכם ראו הוזהרתם אתם על הכוונת שלנו. אמרתי בעבר ואני חוזר ואומר גם היום - יידע כל עבריין שפוגע בתושבי הצפון, אנחנו מאחורייך ולא יעבור זמן רב עד שתפגוש אותנו בפתח ביתך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר