רופא בן 33 מרמלה נעצר במהלך סוף השבוע, בחשד למעורבות באירוע דקירה במהלך ריב בכביש. הבוקר (ראשון) המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בחמישה ימים, אולם בית המשפט קבע כי עוצמת החשד נמוכה והורה לשחררו בתנאים מגבילים.
האירוע החל לאחר קבלת על אירוע דקירה בשל סכסוך בכביש. המשטרה הגיעה אל הרופא ועצרה אותו, אולם הוא הכחיש כל מעורבות באירוע. על אף בקשת המשטרה להאריך את מעצרו, בטענה כי מדובר בחשוד שנקשר לאירוע אלים וכי נדרשות פעולות חקירה נוספות, הוא שוחרר ממעצר.
בדיון הציג נציג המשטרה את תיק החקירה ודו"ח סודי, וציין כי החשוד "היה מעורב באירוע דקירה על רקע שימוש בדרך". הקשר של רופא החשוד לאירוע נובע בין היתר ממעורבות רכב שבבעלותו.
מנגד, הסנגור טען כי מדובר באדם נורמטיבי, רופא בבית החולים איכילוב, אשר כלל לא היה מעורב באירוע. לדבריו, בזמן האירוע שירת כמתנדב באיחוד והצלה ואף ביצע פעולת החייאה באישה אחרת.
עוד נטען כי הקשר לחשוד נובע אך ורק מרכב שהיה באזור, וכי החשוד שיתף פעולה עם החוקרים ומסר גרסה סדורה. הסנגור הדגיש כי "לא היתה כל הצדקה למעצר", וביקש לשקול חלופת מעצר.
השופט קבע בהחלטתו כי אכן קיים חשד סביר, אך הדגיש כי בשלב זה עוצמת החשד נמוכה. בהחלטה צוין כי החשוד מכחיש את המיוחס לו וטוען כי שהה במקום אחר בזמן האירוע, ואף הפנה את החוקרים למקום בו נכח.
עוד נקבע כי ניתן למנוע שיבוש הליכי חקירה באמצעות תנאים מגבילים ולא באמצעות המשך מעצר. בסופו של דבר הורה בית המשפט על שחרורו של החשוד למעצר בית בן 5 ימים ואיסור יצירת קשר עם המעורבים בפרשה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
