מנהלת בית הספר שבזי בקריית גת נעצרה השבוע בחשד למעילה בכספי בית הספר לצרכים פרטיים, בהם רכישת מוצרי מזון ומוצרי פארם. לפי החשד, הכספים שנמשכו מתקציב בית הספר שימשו לקניות שאינן קשורות לפעילות חינוכית או לצורכי המוסד בסכום של למעלה ממיליון שקל.
הפרשה החלה להתברר כבר לפני קרוב לשנה, באפריל האחרון, לאחר שהתגלו גירעונות בתקציב בית הספר וטענות של ספקים לחובות שלא שולמו. בירור פנימי העלה כי לבית הספר הוגשו חשבוניות ללא פירוט מלא. כאשר הנהלת בית הספר דרשה פירוט, הופיעו בחשבוניות בין היתר רכישות של בשרים ואלכוהול, מוצרים שאינם תואמים את אורח חייה של מנהלת בית הספר, שהיא צמחונית לדבריה. בעקבות הממצאים דווח המקרה למשרד החינוך ונפתחה חקירה במשרד.
"אב הבית והמזכירה אחראים"
מנהלת בית הספר, מעיין פרג’ון, מכחישה כל קשר למעשים וטוענת כי היא זו שיזמה את הפנייה לגורמים הרשמיים לאחר שהתעוררו החשדות. לטענתה, מי שאחראים למעילה הם אב הבית והמזכירה המנהלית של בית הספר, שניהלו בפועל חלק מההתנהלות השוטפת מול ספקים. לדבריה, החשבוניות שהגיעו אליה בתחילה היו ללא פירוט, ורק לאחר דרישתה התברר תוכן הרכישות.
ביום רביעי נעצרה פרג’ון בחשד למעילה בכספי בית הספר. בית המשפט דחה את בקשת המשטרה להאריך את מעצרה בתשעה ימים והאריך אותו בשלושה ימים בלבד, לצורך השלמת פעולות חקירה שלא ניתן לבצע ללא מעצר. בהחלטתו ציין בית המשפט כי אין זה סביר להשאיר את המנהלת במעצר ממושך בנסיבות שנפרשו בפניו, וצפוי כי תשוחרר כבר ביום חמישי הקרוב.
"אשת חינוך ותיקה"
עורכי דינה, אפרת נחמני בר, ליאור שטלצר ונועם וינר, מסרו כי מרשתם היא אשת חינוך ותיקה המקדישה את חייה למערכת החינוך מזה 20 שנה. לדבריהם, בשנתיים האחרונות התמודדה עם עומסים חריגים במיוחד לאחר שפונתה מביתה בעוטף עזה בעקבות אירועי 7 באוקטובר ובמקביל ניהלה בית ספר צומח. עוד נמסר כי גורמים בבית הספר ניצלו את העומס והאמון שנתנה בהם ומעלו בכספי בית הספר, וכי המנהלת לא מעלה בכספים. “אין לנו ספק שהאמת תצא לאור”, הוסיפו.
בשלב זה החקירה נמשכת והמשטרה בודקת את אחריות המעורבים השונים בפרשה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו