עשרות אזרחים שלא הרגישו דבר בזמן אמת, ארנקים שנעלמו, כרטיסי אשראי שנוצלו ודפוס פעולה אחד שחוזר על עצמו, של בז’ן אללישווילי, תושב לוד בשנות ה-60, נגדו יוגש כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים בגין כייסות.
לפני כחודש פתחו חוקרי מחלק החקירות של תחנת לוד חקירה סמויה בעקבות צבר של תלונות של אזרחים שדווחו שככל הנראה כויסו ונגנבו מהם ארנקיהם, טלפונים ניידים, כרטיסי אשראי ובחלק מהמקרים אף בוצע שימוש בכרטיסים ע"י הגנב. הוא פעל בשווקים, בבתי חולים ובמרחבים הומי אדם, לכאורה מבלי לעורר חשד, עד שלטענת המשטרה עשרות אזרחים גילו בדיעבד כי כוייסו.
אללישווילי, נחקר עד כה ביחס לכשלושים תיקים, תוך שהוא שומר על זכות השתיקה. לדברי המשטרה, מדובר בדפוס פעולה עקבי: כייסות של הקורבן ולאחר מכן שימוש בכרטיסי האשראי שנגנבו. טרם המעצר התנהלה חקירה סמויה שנמשכה למעלה מחודש, שכללה מעקבים, תיעוד ואיסוף חומרים. ההגנה הדגישה כי מרבית החומר כבר היה בידי המשטרה בעת המעצר.
"ללא תחכום"
החשוד הובא לבית המשפט להארכת מעצר שם הסנגורית טענה כי מדובר בעבירות כייסות “ברף הנמוך ביותר”, ללא תחכום, ללא אלימות וללא צוותא, וכי אין חשש ממשי לשיבוש כאשר התלונות כבר הוגשו וכרטיסי האשראי בוטלו.
עוד נטען כי הרכוש שנתפס בביתו של החשוד לא הותאם לתלונות הקיימות, וכי אין היכרות מוקדמת בינו לבין המתלוננים.
השופט גיא מימון קבע בהחלטתו כי קיים חשד סביר שהחשוד ביצע את העבירות המיוחסות לו ומחומר החקירה עולה שמדובר במי שמכייס אנשים במקומות קבועים אליהם הוא שב פעם אחר פעם, “משל מדובר במטה לחמו”, וכי הנזק שנגרם לקורבנות הוא ממשי, גם אם אינם חשים בכך בזמן אמת.
השופט הדגיש כי מדובר בעבירות רכוש, וכי אלמלא היה מדובר בצבר כה רחב של מקרים ניתן היה לשקול שחרור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)