כתב אישום: כלב תקיפה נשך נער - הבעלים סירב להזמין אמבולנס
שלוחת התביעות של מרחב שרון במשטרה הגישה כתב אישום לבית משפט השלום בנתניה נגד סימון דוידוב (38) מנתניה, בעליו של כלב מסוג מלינואה - גזע המשמש ככלב לחימה וככלב שירות בכוחות ביטחון ברחבי העולם, ובהם גם יחידת עוקץ של צה"ל.
על פי כתב האישום, בערב ה-18 במאי 2025 שיחק נער בן 15 במגרש הכדורסל בבית הספר ישורון בעיר. באותה עת הגיע דוידוב למקום כשהוא מלווה בכלבו, ללא רצועה וללא מחסום פה. הכלב רץ לעבר הנער, נשך אותו ביד ימין ובהמשך, כאשר ניסה הנער להשתחרר מאחיזתו - נשך אותו גם ברגל ימין.
התקיפה הופסקה רק לאחר שדוידוב הצליח למשוך את הכלב ולהרחיקו מהנער. בכתב האישום מתואר כי לאחר האירוע ביקש הקטין מדוידוב להזעיק עבורו אמבולנס, אולם לדבריו הנאשם התעלם מקריאות העזרה, לקח את הכלב ועזב את המקום.
הנער פונה בהמשך לבית החולים שניידר, שם נזקק לתפרים ואושפז.
דוידוב מואשם בעבירה של אי נקיטת צעדי זהירות בחיה. בכתב האישום נכתב כי "במעשיו המתוארים לעיל, לא נקט הנאשם אמצעי זהירות מפני סכנה מסתברת הכרוכה בחיה שבהחזקתו, שיש בה כדי לסכן חיי אדם או לגרום לחבלה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו