"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מניין האנגלית שלי? הונאת האשראי של עובדת הג’רוזלם פוסט

עובדת בחברה מואשמת שגנבה כסף מכרטיסי אשראי • הלקוחות שרכשו לימודי אנגלית מצאו לפתע חיובים לא מוכרים בכרטיסים • הנאשמת ביצעה בהם חיובים ללא ידיעתם וללא הסכמתם

0השמעה
כרטיסי אשראי , GettyImages
כרטיסי אשראי. צילום: GettyImages

לקוחות שרכשו קורסים ללימוד אנגלית מצאו את עצמם, כך לפי כתב אישום שהוגש בתל אביב, עם חיובים לא מוכרים בכרטיסי האשראי. עובדת בחברת “ג’רוזלם פוסט”, אשר לפי הנטען השתמשה בפרטי אשראי של לקוחות שרכשו באמצעותה קורסים ללימוד אנגלית – וביצעה בהם חיובים ללא ידיעתם וללא הסכמתם. בכל שלושת האישומים מייחסת המדינה לנאשמת עבירה של שימוש ברכיב חיוני באמצעי תשלום תוך כוונה להונות ולהפיק רווח או טובת הנאה.

על פי כתב האישום, מדובר בדפוס פעולה חוזר שנפרש על פני מספר חודשים וכלל שימוש בשני טלפונים ניידים לצורך יצירת הקשר עם הלקוחות וביצוע העסקאות האסורות. הנאשמת, עבדה בחברת ג’רוזלם פוסט, ושימשה כאשת מכירות של קורסים ללימוד השפה האנגלית. במסגרת עבודתה פנתה ללקוחות פוטנציאליים, הציגה בפניהם את הקורסים ומכרה להם מנויים. לאחר שלקוחות מסרו לה את פרטי כרטיסי האשראי לצורך רכישת הקורס, נטען כי הנאשמת עשתה שימוש בפרטים הללו לצורך ביצוע רכישות נוספות באתרי אינטרנט שונים, ללא רשות בעלי הכרטיסים. על פי האישום, הפניות ללקוחות בוצעו באמצעות טלפון אחד, בעוד החיובים הבלתי מורשים בוצעו באמצעות טלפון אחר, שיטה אותה מגדירה המאשימה כדרך פעולה שיטתית.

האישום הראשון עסק במתלונן אשר רכש קורס לשיפור האנגלית לאחר שיחה עם הנאשמת. לפי כתב האישום, בין התאריכים 3 ל־4 ביוני 2024 בוצעו בכרטיס האשראי שלו חיובים ללא הסכמתו, בסכום כולל של 4,414 שקלים. האישום מציין כי החיובים נעשו לאחר שהמתלונן מסר את פרטי האשראי לצורך רכישת הקורס בלבד. באישום השני נטען כי הנאשמת פנתה למתלוננת, אשר רכשה באמצעותה מנוי לחברה. על פי כתב האישום, בימים 16–17 במאי 2024 חויב כרטיס האשראי של המתלוננת ללא הסכמתה בסכום כולל של 2,415 שקלים.

האישום השלישי מתייחס למתלוננת שלפי הנטען, התקשרה הנאשמת אל המתלוננת ושכנעה אותה לרכוש מנוי. בהמשך, בין התאריכים 16 במאי ל־13 ביוני 2024, בוצעו בכרטיס האשראי שלה חיובים ללא הסכמתה, בסכום כולל של 2,605 שקלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר