מאבטח נוגח בפניו של אזרח בכניסה לתחנת משטרה. צילום: .

מאבטח נגח בפניו של אזרח "כי הוא יהודי"

האירוע התרחש לפני כשנתיים וחצי בכניסה לתחנת משטרת כפר סבא • התובע התבקש למסור גז פלפל שהיה ברשותו, ולאחר שהעלה תהיות בקשר לדרישה - המאבטח תקף אותו • עורך דינו טוען כי נגרם לו גם נזק נפשי, בשל מעצר שווא שבוצע לאחר התקיפה

[object Object]

צעיר בן 28 תובע 100 אלף שקלים ממאבטח שלטענתו נגח בפניו. האירוע התרחש לפני כשנתיים וחצי בכניסה לתחנת משטרת כפר סבא. התובע, כיום חייל בשירות קרבי, מתאר כי הוא הותקף על ידי המאבטח לאחר חילופי דברים ביניהם.

על פי כתב התביעה, התובע הגיע לשער תחנת המשטרה והתבקש על ידי הנתבע למסור גז פלפל שהיה ברשותו כתנאי לכניסה. במהלך השיחה שאל התובע אם הסיבה לדרישה היא היותו יהודי, והמאבטח השיב בחיוב. זמן קצר לאחר מכן, בעוד התובע אוסף את חפציו בעמדת הכניסה, נגח המאבטח בפניו. התקיפה גרמה לו לדימום באף ולשבר בשן קדמית, אשר הצריך טיפולי שיניים מתמשכים.

שוטר שהגיע למקום מיד לאחר התקיפה חשד כי דווקא התובע הוא שהפר את הסדר, והחליט לעכב אותו לחקירה בעודו פצוע ומדמם. רק לאחר הנחייה לצפות בצילומי האבטחה, התבררו פרטי האירוע ונפתחה חקירה נגד המאבטח. הנתבע חתם על הסדר בו הודה בעבירת תקיפה. במסגרת ההסדר הוטלו עליו תשלום פיצוי, קנס, התחייבות להימנע מעבירה וביצוע עבודות של"צ.

התביעה מייחסת לנתבע עוולות של תקיפה, רשלנות והפרת חובה חקוקה, וטוענת כי מדובר במעשה זדוני שנעשה תוך ניצול סמכות ותפקיד ובעל אופי גזעני. מעבר לנזק הפיזי, נטען לפגיעה נפשית קשה, אובדן אמון במערכת והשפלה שנגרמה לתובע, עקב המעצר.

עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו שמייצג את התובע מסר: "אירוע התקיפה הזה צריך לטלטל כל אזרח ישראלי. מאבטח בתחנת משטרה שתוקף יהודי באכזריות ממניע לאומני גזעני, מהווה תמרור אזהרה בוהק מפורעים אנטישמים שפעמים רבות בעלי משרה ביטחונית או משרה אחרת שהיא בעלת אחריות לביטחון או לשלום האזרחים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...