מה שהיה אמור להיות עוד בוקר שגרתי במשפחתון ביישוב קדימה הסתיים בחדר מיון ובמעצר: תינוקת בת ארבעה חודשים הובהלה לבית החולים עם פגיעה חמורה בראשה, ובתוך ימים ספורים מצאה עצמה המטפלת שטיפלה בה, בת 27 מקדימה, אזוקה ומובאת לבית המשפט בחשד לגרימת חבלה חמורה לחסרת ישע.
הפרשה נחשפה בעקבות דיווח שהתקבל ביום חמישי מבית החולים שניידר בפתח תקווה, לשם הובאה התינוקת לאחר שהצוות הרפואי זיהה חשד לשבר בגולגולת. שוטרים שהוזעקו למקום גבו עדויות ראשוניות, והחקירה הובילה אל המשפחתון בקדימה שבו שהתה הפעוטה קודם לכן.
למחרת נחקרה המטפלת, בת 27, ללא עבר פלילי ואם לשני ילדים, ומסרה את גרסתה. בשלב זה שוחררה בתנאים מגבילים. אלא שבהמשך, עם קבלת מסמכים רפואיים ועדויות נוספות, ובהן עדות שטרם הוטחה בה, הוחלט לזמנה לחקירה נוספת, שבסיומה נעצרה.
בדיון שהתקיים בבית משפט השלום בפתח תקווה ציינה המשטרה כי קיים חשד סביר למעורבותה של החשודה בגרימת חבלה חמורה לחסרת ישע, חבלה ברשלנות והזנחת קטין. לפי הדברים שנמסרו לבית המשפט, התינוקת אובחנה עם שבר מרוסק בגולגולתה ותסמינים מדאיגים, ובהם חיוורון, אפתיות, מבט מזוגג וסטיית מבט.
נציג המשטרה הדגיש בדיון כי רק לאחר קבלת חוות הדעת הרפואיות המלאות התבהרה חומרת מצבה של הפעוטה, וכי יש צורך בביצוע 12 פעולות חקירה נוספות. חלק מהפעולות, כך נטען, עלולות להשתבש אם החשודה תשוחרר. מנגד טען סנגורה של המטפלת כי מרשתו שיתפה פעולה באופן מלא, מסרה את הטלפון הנייד וקוד הגישה, והדגיש כי אין ראיה ישירה הקושרת אותה לפגיעה. הוא אף העלה תהיות באשר לנסיבות שבהן הובאה התינוקת למשפחתון.
השופט דן באומן קבע בהחלטתו כי בשלב זה מתקיימות עילות של מסוכנות וחשש לשיבוש חקירה. לאחר שעיין בתיק החקירה ציין כי אף שמדובר באישה צעירה ללא עבר פלילי ואם לשני פעוטות, מדובר בחשד חמור במיוחד נוכח גילה של הקורבן וחומרת הפגיעה. בהתאם לכך הורה על הארכת מעצרה של החשודה בארבעה ימים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)