ניצב מני בנימין, ראש להב 433, נחקר הערב (ראשון) במח"ש למשך מספר שעות, ביום שבו חזר לתפקידו לאחר שהמפכ"ל דני לוי החליט על החזרתו ביום חמישי. עורך דינו של בנימין, אורי קורב, האשים את מח"ש בהתנהלות לא תקינה, במעצר שלא כדין ואף בתקיפה פיזית של מרשו. מח"ש מצידה טוענת כי המשטרה ידעה על הזימון מראש.
תנצ אלי מקמל, ר' יאחה להב 433 על פרשת השחיתות בהסתדרות
עו"ד קורב הוציא הודעה חריפה בה האשים את מח"ש בהפרת חוק וביצוע עיכוב ומעצר שלא כדין. לטענתו, "בתום חקירתו שנמשכה 7 שעות, חוקר מח"ש תקף הערב פיזית את ראש להב 433 בעת שהיה בשיחת היועצות" עימו. בנוסף, טען עו"ד קורב כי בנימין זומן לחקירה "קצרה של כשעה", אך בפועל נחקר 8 שעות ולאחר מכן עוכב שעות נוספות ללא שהוצע לו אוכל.
לדברי עו"ד קורב, "מח"ש ממשיכה בהתנהלותה הנפסדת. אתמול בלילה זומן לפתע ראש להב לחקירה נוספת - הכל במטרה למנוע ממנו לפעול במסגרת תפקידו כראש להב". הוא הוסיף כי "נדמה כי בהתנהלותה של מח"ש בפרשה זו נחצו כל הגבולות, ונדרשת התערבות מיידית של גורמים חיצוניים שיציבו למח"ש גבולות והגבלות למען שמירה על שלטון החוק".
גורמים במח"ש הגיבו לטענות עו"ד קורב וציינו: "במשטרה לא הופתעו מהזימון של בנימין לחקירה היום, הם ידעו על כך עוד לפני שקיבלו החלטה להחזיר אותו לעבודה".
בשלב מסוים במהלך החקירה סירב בנימין לחתום על תנאי השחרור שהוצעו לו, ועקב כך הועבר למעצר לילה. לאחר שעות נוספות במעצר, הסכים בנימין בסופו של דבר לחתום על התנאים ושוחרר בתנאים שנכפו עליו, כך לפי עו"ד קורב.
בהמשך להודעה מטעם עו"ד קורב הובהר כי ניצב בנימין יתייצב מחר לעבודתו בלהב וימשיך לשתף פעולה בחקירה. עם זאת, גורמים במח"ש מסרו כי "ההחלטה על שובו של מני בנימין לעבודתו בלהב 433 תלויה על כתפיו של המפכ"ל לאור תנאי שחרורו של הקצין".
ההחזרה לתפקיד והחקירה
המפכ"ל דני לוי החליט ביום חמישי על החזרתו של בנימין ליחידה, לאחר דיון בעניינו, בעיצומה של חקירת מח"ש נגדו בחשד להפרת אמונים וניגוד עניינים. המפכ"ל התייחס היום לראשונה לנושא: "אני אוכף חוק מספר אחד נקודה. מני הוחזר לשירות והיום הוא זומן לחקירה נוספת. אני בקשר עם ראשת מח"ש ואם יהיו שינויים נקבל החלטה. כשהחלטתי להחזיר אותו לתפקיד כל החומרים היו אצלי, בחנתי הכל וקיבלתי החלטה להחזיר אותו מתוך אחריות לאומית".
במסגרת החקירה נגד ניצב בנימין העידו ראש אגף החקירות ניצב בועז בלט ומפקד היחידה לחקירות בינלאומיות (יאחב"ל) תת-ניצב אסי צור במח"ש. החקירה נסבה סביב החשד כי בנימין התערב לכאורה בהחלטות במינוי של אחד מקרובי משפחתו לתפקיד בכיר ביאחב"ל והיה מצוי בניגוד עניינים.
עוד נודע כי חקירתו של בנימין הערב היתה "חקירה מסכמת" שבמהלכה עומת עם כל החשדות שנאספו נגדו בשתי הפרשות ששמו נקשר בהן והן חוסות עדיין תחת צו איסור פרסום - לקראת סיכומו של תיק החקירה בימים הקרובים. במהלך החקירה אימתו חוקרי מח"ש את בנימין עם ראיות שהצטברו נגדו בפעולות חקירה סמויות שנעשו בימים האחרונים, ובהן עדויות שמסרו נגדו שוטרים וקצינים ביחידה - שעימם התחייב שלא להיות בקשר עד לסיומה של החקירה.
החשד המרכזי הוא שבנימין קידם בצורה בלתי הולמת אדם הקרוב לו, למרות שחתם בעבר על הצהרת ניגוד עניינים שבה התחייב שלא להיות מעורב בשום הצעה הקשורה למועמד זה. לפי המשטרה, המינוי נחשב לרגיש במיוחד, שכן הוא לתפקיד בכיר באחת היחידות החשובות ביותר בלהב 433.
בתגובה להאשמות, הוציאה המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) הודעה רשמית בה הכחישה את הטענות. "צר לנו על סילוף הדברים והטענות החמורות שפורסמו על ידי בא כוחו של ניצב בנימין. הטענה בדבר תקיפה פיזית מצד חוקר מח"ש משוללת כל יסוד, לא התרחש כל אירוע אלים, ולניצב בנימין הוענקו לאורך כל החקירה התנאים הנדרשים, לרבות מספר היוועצויות עם עורך דינו", נכתב בהודעה.
במח"ש הוסיפו כי "החקירה נוהלה באופן מקצועי ובהתאם להוראות הדין. העיכוב בהשלמת ההליך נגרם אך ורק עקב סירובו הממושך של ניצב בנימין לחתום על תנאי השחרור, וכשהסכים לכך הוא שוחרר מיד". על פי ההודעה, בנימין שוחרר בתנאים מגבילים, ובכללם איסור יצירת קשר עם המעורבים וחתימה על ערבות עצמית.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב לאירוע בחריפות: "שלוש שנים אני קורא, מתחנן, משכנע וצועק ככל יכולתי שצריך לפטר את היועמ"שית העבריינית גלי בהרב-מיארה. כמה חבל ששמעו לי באיחור אחרי שהיא חצתה את כל הגבולות האדומים". בן גביר הוסיף: "הגיע הזמן להוציא את מח"ש מאחריות הפרקליטות. אנחנו חייבים להפסיק את המציאות שבה ליועמ"שים יש חוקרים וחמושים לרשותם. המצב הנוכחי הוא איום של ממש על יסודות המשטר הדמוקרטי".
בנוסף, המפכ"ל דני לוי צפוי להיפגש בבוקר עם ניצב בנימין, בטרם יחליט אם לשנות את החלטתו בדבר שובו לעבודה. במסגרת החקירה במח"ש, מפקודיו הישירים של בנימין וקצינים נוספים ביחידה שעמהם התחייב שלא להיות בקשר נחקרו ומסרו עדויות נגדו. המפכ"ל יבחן האם לאור זאת יוכל בנימין למלא את תפקידו כראוי.
"שקרים מוחלטים רצופי כזבים"
תגובת עו"ד אורי קורב, בא כוחו של ניצב מני בנימין ראש להב 433 להודעת מח״ש: "תגובת מח״ש מהערב רצופה כזבים והוצאתה היא כמעט בלתי נתפסת בנסיבות העניין. הטענה לפיה ניצב בנימין התייעץ לאורך כל החקירה היא שקר מוחלט והתכתבויות וואטסאפ מול ראש צוות החוקרים במשך שעות יוכיחו זאת.
"כך, אף שחקירת ניצב בנימין החלה בשעה 12:30 לערך, הרי שהפעם הראשונה שבה ניתנה לניצב בנימין האפשרות לערוך שיחה הייתה בשעה 18:50. זאת, אף כשכבר משעה 17:10 ביקש עו״ד קורב לשוחח עם ניצב בנימין ובקשתו נדחתה בתירוצים מגוונים.
"במשך למעלה מעשר שעות לא הוצע לניצב בנימין אוכל ודבר מאכל לא בא לפיו במשך כל היום. זאת, בניגוד למקובל בחקירות ממושכות. חמור מכל, ניצב בנימין הותקף פיזית על ידי החוקר בשעה ששוחח עם עו״ד קורב שהיה על הקו. אנו עומדים מאחורי כל הטענות החמורות שהועלו, ובכלל זאת גם ביחס לשימוש לרעה בכח המשרה בפעולת המעצר שלא לצורך ובניגוד לכל דין, כנגד ניצב בנימין. חרף התנהלותה של מח״ש, ניצב בנימין ימשיך לשתף פעולה בחקירה כפי שעשה למן הרגע הראשון".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו