פעילות מבצעית יזומה של שוטרי היחידה המרכזית של מחוז חוף, סיכלה הערב (שני) חוליית חיסול המזוהה עם ארגון פשע במגזר הערבי. המעצר בוצע סמוך ליישוב כליל בגליל המערבי, ובמהלכו עצרו הכוחות שני רכבים החשודים כגנובים, וכן חשפו נשקים, חימושים ופריטים נוספים שהוחזקו ע"י שלושה מחברי החולייה.
על פי החשד, השלושה - תושבי המועצה המקומית ג'דיידה מכר - היו בדרכם לפעולה במסגרת הסכסוכים הפליליים של ארגוני הפשיעה במגזר. מחר, בהתאם להתפתחות החקירה, תבקש המשטרה להאריך את מעצרם בבית המשפט בעכו.
לאחר העלייה במספר קורבנות הפשיעה במגזר הערבי ב-2024, היא נמשכה בקצב מדאיג גם בשנה האחרונה. ביולי פרסם ארגון יוזמת אברהם כי 128 בני אדם קיפחו את חייהם במחצית הראשונה של 2025. המספרים ממשיכים לעלות מאז, בעוד שיעור הפיענוחים של המקרים נותר נמוך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
