המסמכים מזויפים (ארכיון). צילום: מיכאלה כהן, דוברות הביטוח הלאומי

ניצול ציני וזיוף מסמכים: הונאת עשרות מיליונים בקצבאות "ילד נכה" בגין אוטיזם

הבוקר עצרו חוקרי הביטוח הלאומי ובלשי ימ"ר ירושלים תושבת דרום הארץ בחשד שעמדה בראש רשת הונאה שכללה מצגי שווא וקבלת כספים במרמה • על פי החשד, האישה ניהלה חברה פרטית שבמסגרתה הציעה להורים "סיוע" בהגשת בקשות לקצבאות נכות, בעוד שבפועל ידעו המשפחות כי ילדיהן אינם עומדים בתנאי הזכאות

 

לאחר חקירה ממושכת של אגף החקירות בביטוח הלאומי יחד עם יחידת ההונאה של ימ"ר ירושלים, נחשפה פרשייה חמורה של הונאה רחבת היקף בקצבאות "ילד נכה" בגין עילת אוטיזם - בהיקף של עשרות מיליוני שקלים.

הבוקר (רביעי) פשטו חוקרי הביטוח הלאומי ובלשי ימ"ר ירושלים על מספר בתים ועצרו תושבת דרום הארץ בחשד שעמדה בראש רשת הונאה שכללה זיוף מסמכים, מצגי שווא וקבלת כספים במרמה. יחד עמה נעצרו הורים שילדיהם הוגדרו כמי שקיבלו קצבאות נכות במרמה. על פי החשד, חלק מההורים היו שותפים פעילים במרמה.

אוטיזם (אילוסטרציה), צילום: Gettyimages

מממצאי החקירה עולה כי החשודה המרכזית פעלה במשך תקופה ממושכת במסגרת חברה פרטית שבבעלותה, והציעה להורים "סיוע" בהגשת בקשות לקצבאות נכות בגין אוטיזם. בפועל, כך לפי החשד, היא גייסה משפחות שידעו כי ילדיהן אינם עומדים בתנאי הזכאות, והגישה בשמן בקשות כוזבות תוך זיוף מסמכים רפואיים, חוות דעת מקצועיות וטפסים שנחזים להיות חתומים בידי אנשי מקצוע מוכרים.

עוד התברר כי החשודה קיבלה מההורים את הקודים האישיים למערכת הביטוח הלאומי, השתמשה בהם והגישה בקשות במקומם - בליווי מסמכים מזויפים ובתיאום עם גורמים נוספים. עבור כל תיק שהוגש, נגבו מהמשפחות עשרות אלפי שקלים.

המוסד לביטוח לאומי, צילום: אורן בן חקון

במהלך החקירה נאספו עדויות וממצאים רבים המעידים על קבלת קצבאות שלא כדין בהיקף כולל של עשרות מיליוני שקלים. בפשיטות שנערכו הבוקר בבתיהם של החשודה והמעורבים נתפסו מסמכים, כסף מזומן וחומרי חקירה נוספים הקשורים לעבירות המיוחסות להם.

החשודה המרכזית והמעורבים נחקרו בחשד לעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף מסמך בכוונה לקבל באמצעותו דבר, שימוש במסמך מזויף, מרמה והפרת אמונים. החקירה נמשכת.

בביטוח הלאומי ובמשטרת ישראל הדגישו כי מדובר בפרשייה חמורה הפוגעת באמון הציבור ובכספי המדינה: "נמשיך לפעול בנחישות ובכל האמצעים העומדים לרשותנו לחשיפת כלל המעורבים ולמיצוי הדין עימם," נמסר. "הביטוח הלאומי יפעל לגביית הכספים שנלקחו במרמה".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...