"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
צפו בתיעוד: פוצץ מטען רב עוצמה בלב שכונה בת"א - ומואשם בניסון רצח
הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד תושב ת"א באשמת הצמדת מטען לג'יפ • 6 בני אדם נפצעו מהפיצוץ ונזק כבד נגרם למכוניות ולרכוש בסביבה
זירת הפיצוץ ברחוב קמינסקה ביפו. צילום: ללא

צפו בתיעוד: פוצץ מטען רב עוצמה בלב שכונה בת"א - ומואשם בניסון רצח

הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד תושב ת"א באשמת הצמדת מטען לג'יפ • 6 בני אדם נפצעו מהפיצוץ ונזק כבד נגרם למכוניות ולרכוש בסביבה

,עודכן
0השמעה
[object Object]

פרקליטות המדינה הגישה הבוקר (ראשון) לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום חמור נגד אחמד דדה (30), תושב תל אביב-יפו, בגין ניסיון רצח באמצעות הפעלת מטען חבלה רב עוצמה. המטען הוצמד לג'יפ בלב שכונת מגורים בתל אביב בצהרי שבת לפני כחודש, וכתוצאה מפיצוצו נגרם נזק רב ונפצעו 6 אנשים.

לפי כתב האישום שהגישה עו"ד פנינה לוי מפרקליטות מחוז תל אביב, קשר הנאשם קשר עם אחרים לגרום למותם של שלושה מתלוננים, באמצעות הפעלת מטען חבלה שיוטמן תחת רכבם, ולשם מימוש תוכנית הרצח, הצטייד באופנוע גנוב ותיצפת במשך שעות על המתלוננים ועל הג'יפ.

פיצוץ הג'יפ בתל אביב| דוברות המשטרה

ב-30 באוגוסט ניסה הנאשם להצמיד את מטען החבלה לג'יפ של המתלוננים שחנה ברח' קמינסקה, ומשהבחין בתנועת אנשים ברחוב, חדל ועזב את המקום. כחצי שעה לאחר מכן, חזר לשם עם אחר, חנה סמוך לג'יפ, הטמין את מטען החבלה מתחת לג'יפ והשניים נסעו מהמקום.

הנאשם חזר למקום כדי להשקיף על כניסת המתלוננים אל הג'יפ ועל מנת לתזמן ולהפעיל את מטען החבלה. כל זאת בשעת צהריים, בלב ליבה של שכונת מגורים הומת אנשים וילדים, שהלכו בסמוך לרכב שמולכד. כאשר הבחין הנאשם במתלוננים נכנסים אל הג'יפ, הפעיל את מטען החבלה.

הפיצוץ גרם להדף רב עוצמה, בעקבותיו שלושת המתלוננים נפצעו קשה בדרגות פציעה שונות, וכן נפצעו שלוש עוברות אורח שפונו לטיפול רפואי בבית החולים. כמו כן נגרם נזק סביבתי אדיר - 10 מכוניות נשרפו כליל ובתים רבים של דיירי הרחוב נפגעו.

מייד לאחר מכן ניזה הנאשם להימלט על אופנוע, אך לא הצליח להתניע אותו וברח רגלית מהמקום, עד שנעצר בתום מרדף של אזרחים וכוחות המשטרה.

כתב האישום מייחס לנאשם ביצוע עבירות של קשירת קשר לרצח, ניסיון רצח, חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, היזק בחומר נפיץ ועבירות נוספות.

הפרקליטות מבקשת מבית המשפט לעצור את הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו. בבקשת המעצר הדגישה הפרקליטות את מסוכנותו הרבה של הנאשם, שכן "הפעלת מטען חבלה, בצהריי יום שבת, ברחוב הומה אדם, כשילדים משחקים סביבו, היא מופע בוטה של התעלמות מוחלטת מחיי אדם, בשם הגשמת התוכנית הפלילית, יהא המחיר אשר יהא".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו