"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"מסוכן לציבור": מציל בעל עבר פלילי נעצר בחשד לעבירות מין בילדים בבריכה
בית המשפט האריך את מעצר החשוד, בן 51, בחמישה ימים מחשש ל"שיבוש הליכי חקירה מצידו" • החשוד, שטוען כי הוא חף מפשע, דרש לפתוח את מצלמות האבטחה • עורך דינו: "הרבה פעולות חקירה בסיסיות לא בוצעו"
ילדים בבריכה (להמחשה, למצולמים אין קשר לכתבה). צילום: דודו גרינשפן

"מסוכן לציבור": מציל בעל עבר פלילי נעצר בחשד לעבירות מין בילדים בבריכה

בית המשפט האריך את מעצר החשוד, בן 51, בחמישה ימים מחשש ל"שיבוש הליכי חקירה מצידו" • החשוד, שטוען כי הוא חף מפשע, דרש לפתוח את מצלמות האבטחה • עורך דינו: "הרבה פעולות חקירה בסיסיות לא בוצעו"

אבי כהן
,עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שופט בית משפט השלום בפתח תקווה, ארז מלמד, האריך אתמול (שישי) בחמישה ימים את מעצרו של חשוד בן 51, שנעצר במהלך חודש אוגוסט האחרון בחשד לביצוע עבירות מין חמורות בילדים בזמן ששימש כמציל בבריכה ביישוב בשומרון.

הכל החל כאשר לפני כמה שבועות התקבלו שתי תלונות על מציל שביצע לכאורה עבירות מין כנגד לפחות שני קטינים שונים במתחם בריכה בשומרון במהלך חודשי הקיץ. המשטרה ציינה כי יש בבריכה מצלמות אבטחה, אך הצילומים עדיין לא הובאו לבית המשפט.

ביהמ"ש השלום בפתח תקווה. "קיים חשד סביר", צילום: גדעון מרקוביץ'

"לא קיבל ייעוץ הולם"

עורך דינו של החשוד מהסנגוריה הציבורית, רן עמר, העביר ביקורת על ניהול החקירה. "מדוע לא אפשרתם לסנגוריה לתת לו יעוץ הולם ביחס לחשדות שעליהם חקרתם אותו?", תהה עמר, והוסיף כי במקור הוצג בפניו חשד במעשה מגונה אחד בלבד, ובכמה מקרים כפי שהתברר בבית המשפט.

עמר ציין כי "החשוד הכחיש את המיוחס לו בחקירתו וטען כי הוא חף מפשע". לדבריו, "הוא שיחק עם הילדים בבריכה באופן תמים. הוא ביקש שיבדקו את המצלמות". לטענת עמר, החשוד היה "ער לחשד כנגדו כבר במועד התרחשות המקרים, והוא ביקש כבר אז שיבדקו את המצלמות ויוכיחו שהוא חף מפשע". עורך הדין הוסיף כי "לא ברור מדוע מאז ועד היום היחידה החוקרת לא מצאה לנכון לעצור אותו, להביא אותו בפני שופט, וגם לא ברור מדוע לא ביצעו הרבה מאוד פעולות חקירה מאז ועד היום".

קטטה בין מתרחצים בבריכה במלון "אינדיגו" ברמת גן (ארכיון) %2F%2F השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

בעקבות החשדות פוטר החשוד ממקום עבודתו. בחקירות הילדים שבוצעו עד כה, נמסר כי מפי אחד החוקרים כי לגבי אחד מהם ניתן להתרשם "מגרעין של אמת", בעוד שלגבי השני הוא "מתקשה" להעריך את מהימנות הגרסה. בבית המשפט גם נטען כי לחשוד יש עבר פלילי, הכולל "הרשעה שעניינה הפרת הוראה חוקית בשלוש הזדמנויות שונות", עם זאת, לא היה צריך להציג תעודת יושר למקום עבודתו.

השופט מלמד קבע כי "קיים חשד סביר הקושר את החשוד לעבירות המיוחסות לו" וכי "העבירות המיוחסות לחשוד מקימות עילות מעצר מסוג מסוכנות וכן חשש לשיבוש הליכי חקירה". לפיכך הוא האריך את מעצר החשוד בחמישה ימים. הוא ציין כי "עילות המעצר מתעצמות נוכח עברו הפלילי של החשוד".

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...