תושב פתח תקווה בן 26 נעצר בסוף יולי בחשד שעשק קשישים ברחבי הארץ בהיקף של כ-300 אלף שקל. אתמול (רביעי) הוגשה נגדו הצהרת תובע עם כוונה להגיש כתב אישום בעבירות מרמה חמורות.
החשוד פעל באופן שיטתי במשך תקופה ארוכה, איתר קורבנות מאוכלוסיית הקשישים בתחכום רב והתחזה בפניהם לאיש משטרה או נציג של חברת כרטיסי אשראי באמצעות שיחות טלפון.
בשיטה המתוחכמת, הוא גרם לקורבנות להבין שבכרטיס האשראי שלהם בוצעו עסקאות פיקטיביות, הגיע עד לבתיהם בתור שליח של חברת האשראי, לקח את הכרטיס ועשה בו שימוש נרחב לצורך עסקאות ומשיכות כסף.
החשוד ניצל את התמימות של אוכלוסייה מבוגרת ומאותגרת טכנולוגית במטרה לגרוף כספים לכיסו. כתב האישום הצפוי לכלול עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, קשירת קשר לעשות פשע ועושק על ידי קבלת דבר שאינו מגיע כדין.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

