המתיחות הגוברת סביב נושא מקלטים ונגישותם, במיוחד בעת חירום, גורמת לחיכוכים בין דרישות הבטיחות לבין שימושים פרטיים של המקלט.
תושב רחובות בן 64 הואשם לאחר שאיים בסכינים על עובדים שהגיעו לפנות ציוד שאחסן במקלט הבניין בו מתגורר. האירוע התרחש ברקע מתיחות בין הנאשם לבין וועד הבניין בעניין פינוי החפצים, במיוחד בעת מלחמת חרבות ברזל כאשר נדרשה גישה חופשית למקלט.
על פי כתב האישום שהוגש לבית המשפט השלום ברחובות, הנאשם איחסן במהלך השנה האחרונה במקלט הבניין ובאזור הכניסה אליו חפצים שונים שמצא ברחוב. בעקבות מעשיו, פנה ועד הבניין אליו לפנות הציוד כדי לשמור על תקינותו של המקלט, ולאחר שלא עשה כן זימן הוועד עובדים לפינוי.
בשעות הבוקר, כאשר הגיעו מספר סבלים לצורך פינוי הציוד. הם הבחינו בנאשם יושב על כיסא הסמוך לציוד בכניסה לבניין. כאשר אחד מהם אמר לנאשם כי הגיעו לפנות את הציוד מהמקלט, התרומם הנאשם מן הכיסא והתקרב אליו. על פי התיאור בכתב האישום, הנאשם אמר לו "כי אם יגע לו בציוד הוא ידקור אותו תוך שהוא אוחז בשתי ידיו סכין יפנית וסכין נוספת מחודדת".
בעקבות האיום, התרחק מהנאשם והזעיק משטרה למקום. כאשר הגיע השוטר למקום ושאל את הנאשם האם איים על השניים באמצעות הסכינים, השיב הנאשם כי "אם יפגעו לו ברכוש הפרטי הוא יפצע אותם".
בכתב האישום נכתב כי "במעשיו המתוארים לעיל, איים הנאשם באמצעות סכינים בפגיעה שלא כדין בגופו וחירותו במטרה להפחידו או להקניטו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו