כתב אישום הוגש היום (רביעי) לבית משפט השלום בת"א נגד תושבת עין הבשור בת 33, לאחר שבמהלך מחאה בסמוך לבניין הקריה בעטה באשכיו של שוטר, שניסה למנוע ממנה לחסום את רכבו של שר החקלאות אבי דיכטר.
על פי כתב האישום, בחודש מרץ 2024, בשעות הערב, התקיימה הפגנת מחאה הקוראת לשחרור חטופים, בכניסה לבסיס הקריה בתל אביב, בה לקחה חלק, בין היתר, הנאשמת.
כתגובה למחאה הוצבו שוטרים בכניסה לשערי הקרייה. כאשר הגיע רכבו של שר החקלאות אבי דיכטר לשערי הבסיס וביקש להיכנס לתוכו. בתגובה חסמו מפגינים ובהם הנאשמת את הכניסה לבסיס, ומנעו את כניסת השר, תוך שחלק מהמפגינים דופקים על חלונות רכבו של השר ודורשים לשוחח עימו.
בתגובה להתנהלות, המפגינים ועל מנת לאפשר לרכב השר להיכנס השוטרים ששהו במקום ניסו לפנות את המפגינים, תוך יצירת חיץ אנושי בין המפגינים לבין רכב השר והרחקתם מהרכב.
בעוד השוטרים חצצו בין המפגינים לבין רכב השר התקרבה הנאשמת לאחד השוטרים אשר באותה העת ניסה לחצוץ אף הוא בין המפגינים לבין רכב השר ובעטה באשכיו.
בתגובה לבעיטה, הדף המתלונן את הנאשמת והפילה ארצה. בכתב האישום צויין כי כתוצאה מהבעיטה סבל השוטר מכאבים באיבר מינו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו