"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
עשרות לקוחות בזמן קצר: הוארך מעצרם של גבר ואשה החשודים ביבוא נשים לזנות
החשודים, אלה קצמן בת 63 ואלכסי זהבי בן 43, נעצרו לאחר חקירה סמויה שנמשכה למעלה מחצי שנה • במהלך החקירה נחשפו מספר רב של נשים שהגיעו לישראל ועבדו בזנות תמורת כספים רבים •
יבוא נשים לזנות. צילום: גטי

עשרות לקוחות בזמן קצר: הוארך מעצרם של גבר ואשה החשודים ביבוא נשים לזנות

החשודים, אלה קצמן בת 63 ואלכסי זהבי בן 43, נעצרו לאחר חקירה סמויה שנמשכה למעלה מחצי שנה • במהלך החקירה נחשפו מספר רב של נשים שהגיעו לישראל ועבדו בזנות תמורת כספים רבים •

,עודכן
0השמעה
[object Object]

בית משפט השלום בתל אביב האריך היום (רביעי) בשישה ימים את מעצרם של שני חשודים, גבר ואישה, במסגרת פרשה חמורה של ייבוא נשים לישראל לצורך עיסוק בזנות. החשודים, אלה קצמן בת 63 ואלכסי זהבי בן 43, נעצרו אמש (שלישי) לאחר חקירה סמויה שנמשכה למעלה מחצי שנה.

בית המשפט השלום בתל אביב האריך את מעצרם של החשודים,צילום: ללא קרדיט

נציג המשטרה הציג בפני בית המשפט תיק חקירה מקיף לטענתם, במהלך החקירה הסמויה נחשפו מספר רב של נשים קורבנות שהגיעו לישראל ועבדו בזנות תמורת כספים רבים, בהפעלתם ובניהולם של החשודים. המשטרה טוענת כי מדובר במתן שירותי מין מלאים, כאשר חלק מהקורבנות חזרו לביתן וחלקן עדיין שוהות בישראל.

לגבי החשודה קצמן, המשטרה גיבשה תשתית ראייתית לניהול הנשים, כולל אספקת לקוחות גברים למתן שירותי מין ומגע ישיר עם הנשים. באשר לחשוד זהבי, המשטרה טוענת שהוא ביצע את כל מעבר הגבול לישראל, שיכן את הנשים וניהל אותן באופן מלא החל משלב הלקוחות ועד לחלוקת הכספים, כולל החזרתן למדינתן. נציג המשטרה ציין כי מדובר בקורבנות עם עשרות לקוחות בתקופה קצרה, וכי אין היררכיה ברשת, שני החשודים עבדו כרשת אחת.

המשטרה הציגה כראיות הפקדות מזומנים רבות בחשבון של קצמן, וטענה שנתפסו מכשירי טלפון ומחשב שיכילו ראיות נוספות. בנוסף, המשטרה ציינה כי יש אינדיקציות למעורבים נוספים בתיק ושהחקירה כוללת למעלה מ-20 פעולות חקירה נוספות.

סחרו בנשים לזנות,צילום: מלני פנטון

עורך הדין שילוח טען כי מרשתו בת 63 ללא עבר פלילי, והמעצר "נחת עליה כרעם ביום בהיר". קוצ'רנקו הסבירה כי קצמן מספרת בצורה פתוחה שהיא עובדת בתעשיית המין ומקבלת לקוחות תמורת מזומן, בנוסף לעבודתה כאחות מוסמכת.

היא הדגישה כי קצמן עובדת גם בארגון שעוזר לנשים בתעשיית המין עם רופאים ותנאים סוציאליים. עורכת הדין טענה כי הכסף שהופקד לחשבון של מרשתה הגיע מלקוחותיה, וכי בחיפוש שנערך בביתה לא נמצאו פריטים או מסמכים שקושרים אותה לנשים שהובאו לישראל.

באת כוחו של זהבי הדגיש כי כאשר זומנה אתמול לייעוץ, נמסרו לה רק ארבע עבירות, אך בחקירה הוטחו בחשוד לפחות עוד 10 עבירות שלגביהן לא קיבל ייעוץ, דבר שפוגע חמור בזכות ההיוועצות. לטענתה מרשה הוא אב חד הורי לשלושה ילדים, העובד כאיש תחזוקה ומקבל קצבת ביטוח לאומי. היא הוסיפה כי החשוד שיתף פעולה עם החקירה ולא שמר על זכות השתיקה, וסיפר את החלק המצומצם שלו בפרשה.

השופט אבינור שהאריך את מעצר השניים עד יום שני ציין בהחלטתו כי לפניו בקשה ראשונה להארכת מעצר של חשודים שנעצרו בחשד לביצוע שרשרת עבירות הנסבות סביב ייבוא נשים לישראל לצורך עבודה בזנות. הוא הדגיש כי מדובר בחקירה בהיקף ניכר שהחלה לפני זמן משמעותי באופן סמוי ורק עם מעצרם של החשודים הפכה לגלויה. השופט ציין כי במסגרת החקירה נאספו ראיות רבות המבססות חשד סביר נגד החשודים.

בהחלטתו קבע השופט כי מדובר "בפרשה חמורה, נוכח היקף הנשים המעורבות, על כל הכרוך בכך". הוא הוסיף כי כאשר החקירה מורכבת ונדרשת חקירה של רבים, עילת המעצר בגין חשש לשיבוש היא "כמעט ברורה מאליה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו