"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"אזיק כפול, אחריות מפוצלת": אסירים נושאים אזיקים אלקטרוניים מגופים שונים
כ-400 אסירים משוחררים ברשיון נמצאים בפיקוח כפול של שב"ס והרשות לשיקום האסיר • לכל אחד מהגופים סט כללים נפרדים ולעיתים סותרים • בשב"ס טוענים כי הפיצול פוגע בתהליך השיקום ובביטחון הציבור ודורשים רפורמה
שני אזיקים אלקטרוניים משני גופים שונים. צילום: ללא קרדיט

"אזיק כפול, אחריות מפוצלת": אסירים נושאים אזיקים אלקטרוניים מגופים שונים

כ-400 אסירים משוחררים ברשיון נמצאים בפיקוח כפול של שב"ס והרשות לשיקום האסיר • לכל אחד מהגופים סט כללים נפרדים ולעיתים סותרים • בשב"ס טוענים כי הפיצול פוגע בתהליך השיקום ובביטחון הציבור ודורשים רפורמה

,עודכן
0השמעה
[object Object]

אזיק כפול, אחריות מפוצלת: תמונה של אסיר משוחרר כשהוא נושא שני אזיקים אלקטרוניים על רגליו ממחישה יותר מכל את האבסורד של הטיפול באסירים שמשוחררים בפיקוח. רגל אחת אזוקה ומפוקחת על ידי - גוף ביטחוני ורגל שניה אזוקה ומפוקחת על ידי - גוף אזרחי. בשב”ס קוראים לאחד את סמכויות הפיקוח על אסירים משוחררים, שכן, במצב הנוכחי תהליך השיקום של אסירים ובטחון הציבור - נפגעים.

דרושה רפורמה ,צילום: אורן בן חקון

תהליך הפיקוח על אסירים משוחררים מתבצע כיום על ידי שני גורמים: שירות בתי הסוהר באמצעות חטיבת חלופות הכליאה, והרשות לשיקום האסיר (רש”א) הפועל תחת משרד הרווחה. מדובר בגוף אזרחי המופקד על ליווי שיקומי של האסירים בקהילה. יודגש, כי שני הגופים הללו פועלים מתוך מטרה זהה; צמצום מסוכנות, חיזוק הרצף השיקומי ושילוב האסיר בחברה, אך בחלק מהמקרים הם מוצאים עצמם פועלים מול אותו משוחרר, במקביל, עם סט כללים נפרד ולעיתים עם דרישות סותרות.
"מדובר באבסורד שבו האסיר משוחרר צריך להיות אזוק בשני אזיקים נפרדים, לעמוד בשני לוחות זמנים שונים ולדווח לשני גורמים מפקחים, וזה לא מצב תקין", אומר גורם בכיר בשירות בתי הסוהר. "מדובר באנשים שמנסים לשקם את חייהם וכשאין רשות אחת שמרכזת את הפיקוח עליהם, זה פוגע לא רק בהם, אלא גם ביכולת שלנו להבטיח את ביטחון הציבור".

מדובר לרוב באסירים ברשיון ששליש ממאסרם מופחת על ידי ועדות השחרורים והם משתחררים לביתם בתנאים של מעצר בית. מדובר בכ-400 אסירים שמשתחררים מהכלא עם אזיק והם נמצאים בפיקוח הרשות לשיקום האסיר. מדובר באזיק שמסופק אומנם על ידי שב”ס אך ביכולתו להתריע אך ורק על הימצאותו של האסיר המשוחרר בביתו או לא. אלא שמצב זה יוצר כפילויות עם מי שמוצא נגדם צו הגנה בשל אלימות במשפחה. הללו נמצאים בפיקוח הדוק של יחידת “משגב” בשב”ס - יחידת פיקוח טכנולוגי למניעת עבירות אלימות במשפחה וכדי למנוע כניסתם לאזורים אסורים הם מוצמדים לאזיק אלקטרוני הנושא עימו טכנולוגיית JPS.

אזיק אלקטרוני, SuperCom,צילום: SuperCom

בשירות בתי הסוהר מדגישים כי הקריאה לרפורמה מובנית נובעת מתוך כוונה לחזק את הרצף הניהולי והמבצעי בפיקוח על מפוקחים. יודגש, כי לפני כחודש אסיר שהיה בפיקוח הרשות לשיקום האסיר ויצא מביתו נרצח ובשב”ס טוענים כי לולא היה בפיקוח הדוק יותר ניתן היה לעקוב אחר צעדיו ויתכן שבכך ניתן היה למנוע את הרצחו. לדברי ראש חטיבת חלופות הכליאה, תג"ד שלומי כהן, "הרשות לשיקום האסיר פועלת ברצינות ובכוונות טובות, אך הפיצול הבין גופי הזה יוצר סרבול. כשיש רשות אחת שאחראית גם על הכליאה, גם על השחרור וגם על הפיקוח, היא יכולה להפעיל שיקול דעת רציף, לגבש מדיניות אחידה, ולתת מענה מותאם יותר לאתגרים שמתעוררים בשטח". הצעת שב"ס, כפי שמסתמנת, אינה מבקשת להוציא את רש"א מהמשוואה, אלא לאחד את הסמכות המבצעית ולהותיר לרש"א תפקיד מסייע, תומך ויועץ. "השאיפה היא לגוף אחד שמרכז את ההחלטות, ובמקביל לשלב את אנשי רש"א בתהליכי הליווי והטיפול, שם הניסיון שלהם רב וחשוב", מדגישים בשב"ס.

גם המשמעות מבחינה תקציבית וארגונית עשויה להיות דרמטית: בשב”ס סבורים שאיחוד המערכות יחסוך בזבוז כפול של משאבים, ימנע עומס בירוקרטי על המפוקחים, ויגדיל את האפקטיביות הכוללת של מערך הפיקוח.

תהליך הפיקוח על אסירים משוחררים מתבצע כיום על ידי שני גורמים,צילום: יהושע יוסף

"שירות בתי הסוהר רואה חשיבות עליונה בפיקוח, שיקום וליווי מיטבי של אסירים משוחררים מתוך אחריות לביטחון הציבור ולמניעת רצידיביזם” אומר ראש חטיבת חלופות הכליאה בשב"ס, תג"ד שלומי כהן, “לצערנו, במצב הנוכחי, פיצול האחריות בין שב"ס לרשות שיקום האסיר מייצר סרבול ופוגע ברציפות השיקומית. זאת ועוד, מרבית האסירים המשוחררים לא זוכים לליווי ראוי. אנו סבורים כי העברת האחריות במלואה לידי שב"ס, תוך שילוב זרועות עם גופי קהילה מסייעים, הוא צעד מתבקש לטובת האינטרס הציבורי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו