לאחר שרכב על אופניים חשמליים ללא מבחן תאוריה, תושב הצפון כמעט ונכנס למאסר בפועל, זאת לאחר שכבר קיבל בעבר מאסר על תנאי בגין אותה עבירה. עורך דינו הצליחה לשכנע את התביעה לתקן את כתב האישום מעבירה חמורה של "נהיגה ללא רישיון - מעולם לא הוציא רישיון" לעבירת "אי עמידה בתנאי רישיון". לאחר שנטען בין השאר כי נהיגה על אופניים לא מצריכה רישיון אלא היתר.
המקרה חושף בעיה משפטית מורכבת סביב רכיבה על אופניים חשמליים. על פי כתב האישום, הצעיר בן 27, חצה ברמזור אדום, חסם את דרכו של נהג רכב וגרם לתאונת דרכים בינו לבין הרכב שעבר ואופנוע, מה שהוביל לחבלות קשות לו ולרוכבת האופנוע.
בכתב האישום המקורי יוחסה לרוכב האופניים, עבירה של נהיגה ללא רישיון, עבירה חמורה שבגינה עמד הצעיר בפני אפשרות למאסר, עקב הפעלת מאסר על תנאי שקיבל בעבר בגין אותה עבירה.
עו”ד ליאוניד פרחובניק מהסניגוריה הציבורית, שייצג את הנאשם, טען כי החוק אינו מחייב רישיון נהיגה לרוכבי אופניים חשמליים, אלא אך ורק החזקה של מבחן תיאוריה בתוקף. לדבריו, לא קיימת כיום עמדה משפטית ברורה אם העדר מבחן תיאוריה תקף מהווה “נהיגה ללא רישיון” במובנה הפלילי.
עורך הדין אף דרש מהתביעה להציג האם במקרים דומים בעבר הוגשו כתבי אישום בגין נהיגה ללא רישיון או האם מדובר בפרשנות בלתי עקבית. בעקבות הדברים, החליטה התביעה בהחלטה מנהלית לתקן את סעיף האישום לעבירה של אי עמידה בתנאי הרישיון, עבירה פחות חמורה, שאינה כרוכה בהפעלת המאסר המותנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
