קיפודי ים, חלזונות וקונכיות: נעצר חשוד שסחר בערכי טבע ימיים מוגנים בביתו בבת ים

בלשי מג"ב דרום ופקחי רשות הטבע והגנים עצרו תושב בן 43 שהחזיק עשרות ממצאים מוגנים למכירה • החשוד נתפס ב"עסקה מדומה" שביצעו הכוחות בביתו • ברט"ג מזהירים: "איסוף ערכי טבע ימיים אסור בחוק ופוגע במגוון הביולוגי של חופי ישראל"

ערכי הטבע הימיים המוגנים שנתפסו בבית החשוד בבת ים. צילום: איליה בסקין, רשות הטבע והגנים

השבוע, בלשי היחידה המרכזית של מג״ב דרום יחד עם פקחי רשות הטבע והגנים פעלו בעקבות מידע מודיעיני של היחידה המרכזית כנגד חשוד בן 43 מבת ים בסחר והחזקה של ערכי טבע ימיים מוגנים.

איליה בסקין, רשות הטבע והגנים

במסגרת פעילות הכוחות בוצעה עסקה מדומה ע״י בלשי היחידה עם החשוד במתחם ביתו בבת ים ובמהלכה הציג החשוד לבלשים ערכי טבע ימיים מוגנים למכירה וערכי טבע נוספים שמחזיק בהם בביתו. בחיפוש שביצעו הבלשים במקום נתפסו עשרות ערכי טבע מוגנים שהוחזקו בניגוד לחוק לצורך ביצוע סחר. כלל הערכים שנתפסו הועברו לחזקת רשות הטבע והגנים להמשך בדיקות וטיפול.

אוסף החלזונות המוגנים שנתפסו בדירת החשוד, צילום: איליה בסקין, רשות הטבע והגנים

ברשות הטבע והגנים מזכירים כי "החזקת ערכי טבע ימיים מוגנים בניגוד לחוק וללא היתר אסורה. במדינת ישראל, קווצי עור ורכיכות – כמו קיפודי ים, חלזונות וצדפות – נחשבים לערכי טבע מוגנים. החוק אוסר על איסופם או פגיעתם, במטרה לשמור על המגוון הביולוגי בחופי המדינה ולשמר את הטבע הימי לדורות הבאים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר